Вести

ГОДИНА КОЈА ЈЕ ЗА НАМА ГОВОРИ ДА ЈЕ ЗРЕЊАНИН НА ДОБРОМ ПУТУ

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио председник Горан Кнежевић.
„ Време је да се своде рачуни, али и говори о плановима за наредну годину. Велико ми је задовољство што су марљивост, рад и напор људи које видите иза мене битно утицали да наш град боље функционише. У претходној години урађено је више од 80 километара асфалта, градски трг по узору на велике европске градове и знатно побољшана канализациона мрежа у граду и насељеним местима. Управо ови подаци говоре да је Зрењанин на добром путу, знам да ми верујете, јер имам довољно искуства да бих знао како треба да функционише наш град. Следеће године нас очекују реализације великих инфраструктурних пројеката, међу којима је и обилазница за коју је комплетирана документација, то значи да у 2016. години можемо почети са радовима. Многи ће рећи да је то било једноставно, али лењост и нерад претходне администрације су допринели да реализација овог пројекта иде спорије. Не желим више да слушам њихове коментаре, јер за четири године нису изградили ни метар обилазнице. Грађанима су наметнули још једну обавезу, а то је да су пољопривредно земљиште прогласили за грађевинско, како би Град Зрењанин платио неколико милиона да би траса обилазнице могла туда да пролази. Управо из тог разлога не дозвољавам да се вређају вредни људи који ће сигурно завршити обилазницу.

Изјавили смо да ће фабрика воде бити завршена до краја године, али драги пријатељи, не касни се сад, овај пројекат касни више од 40 година. Завршена су сва испитивања, радови су кренули, с тога уверевам грађане да ће пити здраву воду у 2016. години. Ове године је у Зрењанину запослено преко хиљаду људи, а за наредну је планирано још две хиљаде нових радних места, слажем се са тим да је мало, али сам сигуран да ћемо ову ситуацију значајно поправити. Имамо потпуну подршку Владе Републике Србије у погледу привлачења домаћих и страних инвеститора о чему говоре посете девет министара и 15 амбасадора економски најјачих земаља света. Циљеви Српске напредне странке у 2016. години су пре свега мир, стабилност, бољи услови за привредни амбијент, али и промена власти на покрајинском новоу, јер Војводина мора да постане мотор развоја, а не кочничар.“ – објаснио је Кнежевић.
Потпредседник Српске напредне странке такође је изјавио да се од данас у Зрењанину покреће кампања „Осмех на лица наших грађана“ и како је навео, то није слоган за следећу, већ за све наредне године.