Вести

ГО СНС ЗРЕЊАНИН: Ко контролише оне који желе да контролишу друге?

И ако је јавна расправа о процени утицаја на животну средину фабрике гума "Линглонг" у Зрењанину најављена за сутра, 18. фебруара, 2021. године, поједини деструктивни играчи данас минорних политичких партија инфилтрирани у грађанска удружења, свесно и намерно, без покрића узнемиравају јавност.

Стручњаци за све и свашта, за екологију, пољопривреду, здравство, економију, културу, спорт, окупљени у зрењанинско удружење „Грађански преокрет“, организовали су протеклог викенда, у Културном центру Зрењанина, „едукативну радионицу“ за састављање примедби и питања у вези са Студијом о процени утицаја на животну средину компаније „Линглонг“. Занимљиво је да је Малу салу Културног центра Зрењанина за ове намене закупила организација ЦРТА, која је до сада била позната по праћењу избора у Србији.

Како је наведено, „Грађански преокрет“ ће ове активности спроводити управо са том организацијом, која је, након бављења регуларностима избора, очигледно постала стручна и за привредна и еколошка питања.

С обзиром на то да ове две удружене организације стално инсистирају на транспарентности, било би лепо да прво пођу од себе. Да саопште грађанима ко чини „Грађански преокрет“ и да ли су то у највећем броју активисти запослени у јавним, да не кажемо државним службама?
Како изгледа један њихов радни дан на радном месту у државним службама и јавним установама и да ли се на послу баве било чим другим осим смишљањем нових оптужби на рачун Градске управе, на чијем су платном списку? Да ли су, можда, у питању садашњи или бивши чланови појединих опозиционих партија? Да ли су неки од њих представници бивше власти и, ако јесу, шта су у то време радили на решавању проблема којима се сада, наводно, баве? Затим, нека одговоре својим суграђанима ко финансира њихове активности и са којим циљем? Зашто упорно обмањују јавност да је фабрика „Линглонг“ еколошка бомба? Имају ли неке доказе за те озбиљне оптужбе? Уколико их имају, зашто их не доставе надлежнима!?
Или им је једини циљ да отерају све могуће инвеститоре, који отварају нова радна места у Зрењанину?

Можда ће „Грађански преокрет“, уместо ових инвеститора, својим суграђанима понудити друга радна места и редовне плате?

И на крају – ко контролише оне који желе да контролишу друге?