Вести

Боља здравствена заштита становништва

У Дом здравља „Др Бошко Вребалов“ уложено је више средстава у последње две године него за претходних тридесет!

Зрењанинска локална самоуправа је у последње три године обновила комплетан возни парк Службе Хитне помоћи и за потребе исте набавила девет возила. На иницијативу одборница локалног парламента прошле године је Саветовалишту за жене уручен први хидраулични сто за прегледе жена са инвалидитетом, а управо ових дана, у току обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце, град је обезбедио још два модерна и функционална стола. Поред дониране цитолошке лабораторије, вредне преко четири милиона динара и значајних средстава која је уложио град, опремљене су све ординације.

Наша средина је укључена у скрининг рака грлића материце и у последњих годину дана знатно је повећен број жена које су се одазвале позиву на редовне систематске прегледе. Од 7500 позваних одазвало се 3600 жена, што је знатно више у односу на почетак националне кампање.

За Српску напредну странку изузетно је важно да се континуирано брине и улаже у унапређење услова здравствене заштите становништва, као и да се делује у смеру подизања нивоа свести грађана о значајуочувања здравља ,што мора да буде приоритет зрењанинске локалне власти и у 2016. години.