Вести

БЕСПЛАТНЕ КЊИГЕ, РАНЧЕВИ И ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА ВИШЕ ОД ХИЉАДУ ЂАКА ПРВАКА У ЗРЕЊАНИНУ

Почела је нова школска година у којој ће, у зрењанинским основним школама, бити и 1024 ученика првих разреда. Традиционално, за све њих град Зрењанин обезбедио је ђачке ранчеве и припадајући прибор, а по први пут, сви су добили и бесплатне уџбенике. Градоначелник Симо Салапура посетио је том приликом основну школу “Ђура Јакшић” у Зрењанину, док је заменик Саша Сантовац присуствовао почетку школске године у основној школи “Братство” у Арадцу.

Градоначелник Салапура пожелео је свим првацима срећан полазак у школу, да слушају своје учитељице и родитеље, а да ће Град Зрењанин чинити напоре да у свим школама обезбеди адекватне услове за наставу, посебно кад су у питању енергенти.

- Први септембар је посебан дан, у ком је данас у Зрењанину 1024 деце понело титулу “ђак првак”. То је важна титула у њиховом школовању и животу, али посебно, ово је дан и за нас родитеље. Желећи да допринесемо да он буде још лепши и да им омогућимо још лакше школовање, ове године је град Зрењанин по први пут обезбедио бесплатне уџбенике за све ђаке прваке, уз торбу и школски прибор, које додељујемо већ неколико година уназад. Свим просветним радницима, директорима, учитељима, наставницима и ђацима, желим успешан нови почетак школске године - поручио је градоначелник и пожелео да школе имају успешне генерације, које ће развијати наш град.

Бесплатне торбе и уџбенике ђацима који су данас кренули у први разред основне школе “Братство“ у Арадцу уручио је заменик градоначелника Саша Сантовац, заједно са начелницом Одељења за друштвене делатности Јеленом Драгић и Данком Ђокићем, одборником Скупштине града из тог места.

Поздрављајући ђаке – прваке и њихове родитеље у школском дворишту где је приређена свечаност, заменик Сантовац је рекао да је за све њих ово диван дан који ће памтити.

- Ово је ново поглавље у вашим животима које ће вама драги прваци донети нова другарства, многе лепе успомене којих ћете се радо сећати, а ускоро верујем и прве љубави. Када порастете радићете различите послове, живети можда у другим срединама, али ће та пријатељства које овде у школи остварите међу вама остати за цео живот. Желим вам срећу и успех – рекао је заменик.

Oпширније на :

http://www.zrenjanin.rs/.../djaci-seli-u-skolske-klupe...