Вести

Багљашки канал више неће бити еколошка катастрофа

Багљашки канал, који је у протеклим деценијама представљао праву еколошку катастрофу успешно решава актуелна локална власт у Зрењанину. Сада се већ може говорити о квалитетнијим условима живота у овом делу града.

Канал, дужине 6,5 километара, је замишљен да прикупља кишну канализацију и вишак воде од Индустријске зоне па све до уливања у Бегеју, а уместо тога претворио се у велики проблем Зрењанина.

“ За уређење Багљашког канала у 2015. години из буџета су издвојена значајна средста, само за измуљавање 27 милиона динара, за изградњу модерне црпне станице 10 милиона динара, а на више локација урађени су пропусти, пресечена је путна мрежа,што омогућава бржи проток и што ће недевосмислено утицати на квалитет живота пре свега грађана чије куће егзистирају у близини канала.. ”Ове године смо кренули са око 450 метара уређења, а следеће године ће у буџету бити предвиђена средства за зацевљење оних делова канала који пролазе кроз насеље.Вредност инвестиције је 40 милиона динара а извођачи радова су Водопривредно предузеће "Средњи Банат" и " Шљункара БМБ".” - рекао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.