Вести

БАЂОК : САРАДЊА РЕПУБЛИКЕ, ПОКРАЈИНЕ И ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА ОДЛИЧНА

Посланик Српске напредне странке Дарко Бађок је на недавно одржаној 27. по реду седници Скупштине АПВ истакао да је значајно побољшање животног стандарда и услова привређивања одличан показатељ ефикасног и равномерног развоја покрајине.
У свом излагању посланик је објаснио да су многобројни важни пројекти финансирани из буџета покрајине и додао да ће први ефекти бити видљиви већ у 2019. години.
„Буџетом је предвиђено да се у 2019.години највећи део средстава уложи у инфраструктуру, здравство, привреду и пољопривреду, а значајан део новца је обезбеђен и за културу, образовање, спорт, информисање и права националних мањина. Можемо бити сигурни да ће и ефекти ових улагања бити одлични. Да би се у потпуности разумео овај тренд морају се сагледати економски показатељи. У односу на 2016. годину, када је Српска напредна странка преузела одговорност управљања јавним пословима у покрајини, буџет је већи за 16 милијарди динара, при чему је приход од пореза на зараде скочио са 3,4 на 4,2 милијарде динара, а приход од пореза на добит је повећан са 4,6 на 8,4 милијарде динара. Када се томе дода податак да ће од 1.јануара на нивоу целе Србије јавни дуг бити мањи од 50 одсто БДП, а незапосленост 11,3 одсто, може се рећи да је заједничка сарадња републике, покрајине и локалних самоуправа одлична“ – закључио је посланик Бађок.