Вести

БАЂОК : ПОКРАЈИНСКА ВЛАСТ ПРЕКО ЗРЕЊАНИНСКЕ БОЛНИЦЕ ОМЕТА РАД ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио посланик у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине, Дарко Бађок.

Приликом свог обраћања Бађок је оценио да је стање у зрењанинској општој болници „Ђорђе Јоановић“ веома лоше и да Српска напредна странка најоштрије осуђује немарно руковођење овом здравственом установом од стране покрајинске власти.

“Упозоравамо да болница има вишемилионске дугове према готово свим јавним предузећима, што јасно говори о начину на који се болница води. Зрењанинска болница Јавном комуналном предузећу “Водовод и канализација” Зрењанин дугује око 40 милиона динара, што је признаћете, огромна цифра и сведочи о непрофесионалном руковођењу овом установом. Ово је податак само за једно предузеће, с тога позивамо менаџмент ове установе да предочи грађанима колика су дуговања болнице према осталим, а коју они сваког месеца издвајају новчана средства путем пореза. Управо ова чињеница сведочи о начину на који Покрајинска влада брине о најважнијој здравственој институцији у Зрењанину Подсећамо, да се у овој здравственој установи лечи и борави велики број становника Средњобанатског округа. Сходно томе, одговорност коју сноси ова здравствена установа је немерљива.

Mенаџмент ове установе је практично уценио својом делатношћу локалну самоуправу, која наравно никада неће искључити болницу са, на пример, система градског водовода. Питамо Владу коју предводи Бојан Пајтић, да ли су заборавили шта заправо значи медицинска етика ? Српска напредна странка тражи да локалним самоуправама буде пребачена надлежност именовања директора болница у Војводини и да се о здрављу људи одлучује на локалу, а не у Новом Саду.” – истакао је Бађок и додао да наши суграђани заслужују најбољу могућу здравствену заштиту, за коју су годинама издвајали новац из својих џепова, а како је навео, Град Зрењанин је спреман да преузме одговорност, реши проблем енормних дуговања и уложи у унапређење здравственог система.
Одличан пример је иницијатива Српске напредне странке након које је укинута наплата паркирања код болнице, због чега наши суграђани више нису оптерећени тим наметом када им треба помоћ лекара