Вести

БАЂОК : МУДРА И ОДГОВОРНА ПОЛИТИКА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ВОДИ ЗРЕЊАНИН ПУТЕМ РАЗВОЈА

„ Пут равномерног развоја АП Војводине подразумева да се у свих 45 локалних самоуправа улаже. У односу на ранији период, последњих година Град Зрењанин све више добија на значају, јер покрајинска администрација на адекватан начин улаже у побољшање привредног амбијента и самим тим боље услове живота Зрењанинаца и Банаћана“ – рекао је посланик Српске напредне странке на недавно одржаној седници Скупштине Аутономне покрајине Војводине Дарко Бађок.

Посланик је подсетио да је само у првих девет месеци ове године за Општу болницу „Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину издвојено око 28 милиона динара и додао да је у Специјалну болницу за плућне болести „ др Васа Савић“ покрајина уложила око 2 милиона динара.

„ Само у сектор здравства је уложено око 30 милиона динара до септембра ове године, при чему не смемо да заборавимо да је и ангио сала зрењанинске болнице коштала око 50 милиона динара. Битно је напоменути да су у протеклом периоду значајна средства уложена у Геронтолошки центар, омогућена су бесповратна средства за отварање нових радних места, регресиран је превоз ученика, али су издвојена средства и за изградњу канализационе и водоводне мреже, као и за наводњавање и одводњавање. Такође, приметна су значајна улагања у области пољопривреде, образовања, спорта и културе. Уколико направимо анализу реализованих пројеката можемо доћи до резултатa који каже да је у оквиру 50 пројеката који су реализовани на територији Града Зрењанина, укупно уложено 800 милиона динара, при чему су два највећа пројекта израда пројектно техничке документације за пут Нови Сад -Зрењанин и Зрењанин-Београд за коју је издвојено 536 милиона динара и пројекат реконструкције атлетске стазе и градског стадиона у вредности од 120 милиона динара“ – истакао је посланик Бађок и додао да се због свега наведеног може рећи да Зрењанин, захваљујући мудрој и одговорној политици Српске напредне странке, иде путем развоја и додао да ће посланици у Скупштини АПВ наставити да на најефикаснији начин заступају интересе грађана Зрењанина.