ПОТРЕБНО ЈЕ ДОДАТНО ЕДУКОВАТИ ТРЕНЕРЕ И МЕНАЏМЕНТ СПОРТСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности oбратио председник новоформираног Савета за спорт и омладину, Симо Салапура.

Потврда да су спорт и спортска такмичења најбољи амбасадори говоре одржана такмичења, али и велики успеси учесника из Зрењанина. У претходном периоду наш град се представио као одличан домаћин и организатор великих интернационалних такмичења, попут Међународног турнира у кошарци, Балканског шампионата у џудоу, Бич волеј лиги, Спортских игара младих, а у наредном периоду нас очекује и Балкански шампионат у теквoндоу.

„Имајућу у виду да је наш град дужи низ година центар великих спортских догађаја, циљ Савета за спорт и омладину Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину је да својим предлозима и идејама, у сарадњи са локалном самоуправом, допринесе развоју спорта, спортске инфраструктуре и мобилијара. Посебну пажњу усмеравамо на омогућавање активног учествовања младих у спортским активностима на територији Града Зрењанина, али и приградских насеља. Велико ми је задовољство што су се у рад савета укључиле и ванстраначке личности које својим богатим знањем, искуством и стручношћу помажу у унапређивању функционисања спорта у граду на Бегеју.
Сходно томе, захваљујем се свима који су препознали идеју овог савета у намери да заједничким снагама допринесемо развоју и промовисању зрењанинског спорта.“ – истакао је Салапура.

Председник Савета за спорт и омладину је додао да је Зрењанин град спорта који је изнедрио велики број врхунских спортиста чији je успех препознатљив у свету. Управо из тог разлога, стање у овој области се мора додатно побољшати, како би будуће генерације имале још боље услове за бављење омиљеним спортским дисциплинама.

„ На првом месту потребно је едуковати тренере, као и менаџмент спортских организација у различитим областима, како би могли успешно да аплицирају на конкурсима домаћих и међународних донатора. На тај начин би се значајно утицало на стварање бољих услова за наше спортисте. Колико градска власт, коју предводи Српска напредна странка улаже у побољшање услова тренирања и наставе физичког васпитања говори јучерашње отварање фискултурне сале у Основној школи „ Братство јединство“ у Арадцу. Ту није крај, у наредном периоду локална самоуправа ће реализовати још неколико оваквих пројеката у осталим насељеним местима у чијим школама не постоје услови за адекватно одвијање овог вида наставе.“ – рекао је Салапура.

Савет за спорт и омладину у сарадњи са локалном самоуправом ће наставити интезивно да ради на развијању свих спортских области како би све будуће генерације имале одличне услове за рекреативно и професионално бављење спортом, а самим тим наш град наставио са традицијом најбољих спортиста.