Вести

Зрењанинци ће плаћати воду а не изградњу постројења!

СНС као партија која је најодговорнија за развој града Зрењанина обећала је да ће до краја 2015. године, решити проблем снабдевања грађана исправном водом за пиће!
Ми се држимо наших обећања!
Потврдa тога je и данашње доношење елабората о утврђивању модела спровођења јавне набавке у поступку обезбеђивања пијаће воде у граду Зрењанину од стране Градског већа града Зрењанина!
СНС не жели да грађане града Зрењанина оптерећује дугорочним кредитима за решавање водоснабдевања!
Такође, ми не желимо да доведемо грађане града Зрењанина у проблем да за кратак временски период кажемо да опет немамо исправну воду за пиће!
Ко нам може гаранантовати да ће стандарди који данас постоје, по питању квалитета воде за пиће, бити на снази и по истеку отплате или чак у току отплате кредита за изградњу постројења за прераду пијаће воде.
С тим у вези, нова концепција подразумева да:
- квалитет пијаће воде у сваком тренутку мора одговарати Правилнику о хигијенској исправности воде за пиће Републике Србије,
- град Зрењанин не улаже финансијска средства за изградњу постројења за прераду пијаће воде, самим тим средства се могу усмерити у друге инфраструктурне пројекте од интереса за град Зрењанин.

Све ово значи да ће грађани града Зрењанина само плаћати исправну воду за пиће по утрошку, а никако изградњу било каквог постројења!
Одборничка група СНС ће у петак на Скупштини града Зрењанина подржати овакав начин решавања проблема снабдевања грађана исправном водом за пиће.