Вести

ЗРЕЊАНИН: УКУПНО 30 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПРОГРАМ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић и градоначелник Симо Салапура јуче су у Палати „Србија“ потписали Уговор о суфинансирању Програма енергетске санације породичних кућа и станова, а на основу спроведеног Јавног позива за доделу средстава за финансирање програма који спроводе јединице локалне самоуправе.
Укупна средства подстицаја за реализацију програма Града Зрењанина износе 30 милиона динара, од чега Министарство рударства и енергетике обезбеђује 15 милиона динара, а још толико локална самоуправа.
Министарка Дубравка Ђедовић, обраћајући се представницима 131 града и општине у Србији, којима су уручени уговори, истакла је да се овај програм реализује у сарадњи са Светском банком, те да је енергетска ефикасност нешто што се тиче свих потрошача, било да су у питању домаћинства, јавне установе или привредни субјекти.
Градоначелник Симо Салапура рекао је да Град Зрењанин и ове године наставља активности у области енергетске ефикасности и учешће у програму Министарства рударства и енергетике.
“У претходном периоду укупна вредност субвенција за спровођење мера енергетске ефикасности и смањење нивоа угљен-диоксида у граду Зрењанину достигла је скоро 50 милиона динара, извршена је замена око 5.000 квадратних метара столарије у домаћинствима, 157 котлова са чврстим горивом на котлове на природни гас, а мере смо примењивали и на великом броју школских објеката, кроз пројекте НИС “Заједници заједно”, из других извора финансирања од стране Републике и Покрајине, кроз пројекте прекограничне сарадње... Очекујем врло брзо расписивање јавног позива ка привредним субјектима, који ће изводити радове, а потом и ка домаћинствима, како би процедуру регулисану данашњим уговором, реализовали што успешније” - нагласио је градоначелник Салапура.

Извор портал Војводина уживо:
https://vojvodinauzivo.rs/zrenjanin-ukupno-30-miliona-dinara-za-program-...