Вести

ЗАХВАЉУЈУЋИ ЈАКИМ И СТАБИЛНИМ ЖЕНАМА ЗРЕЊАНИН И СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ СТАТИ

Чланица Председништва Српске напредне странке Маја Гојковић је уз чај у хотелу „Војводина“ разговарала са Зрењанинкама, међу којима су биле и чланице Уније жена Градског одбора Српске напредне странке Зрењанин, а добродошлицу јој је пожелео председник Симо Салапура.

Током овог сусрета Гојковић је са Зрењанинкама разговарала о женском предузетништву, положају жена у градским и сеоским срединама, активностима различитих удружења, али и о свим резултатима које је Српска напреднa странкa постигла у Зрењанину и Србији.

Том приликом је истакла да су жене стуб друштвеног живота, паметне, енергичне, увек спремне да разговарају о различитим политичким и друштено-одговорним темама, али исто тако да допринесу развоју и унапређењу средине из које долазе.

„ Председник Александар Вучић и руководство Српске напредне странке пружају огромну подршку женама, то се између осталог, види и по иницијативи председника Вучића о измени Изборног закона којом смо успели да добијемо могућност да имамо 40 одсто жена у републичком, покрајинском и локалним парламентима. Захваљујући томе имамо једну трећину жена у Влади Републике Србије, али и свим другим институцијама. Изузетно је важно да жене буду на позицијама где се доносе важне одлуке, јер то заправо гарантује напредак положаја жена у сваком смислу. Српска напредна странка је препознала тај значај и због тога улаже велике напоре како би још више унапредила положај свих жена. Оно што је најбитније, скоро свака општина и град имају адекватне ултразвучне апарате и мамограф, на тај начин обезбедили смо нашим женама и адекватну здравствену заштиту“, поручила је Гојковић.

Средства за реализацију овог догађаја прикупљена су личним средствима чланова и симпатизера Странке