Вести

Унапређивање функционисање младих на подручју града Зрењанина

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратила начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе Зрењанин Оливера Лисица која је говорила о унапређењу функционисања младих на подручју нашег града.

У обраћању медијима градска функционерка је истакла да је стратешки циљ Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину, а самим тим и Градске управе, унапређење квалитета и доступности услуга у области друштвених делатности на локалном нивоу.

„Имајући у виду ове чињенице Град Зрењанин се труди да омогући квалитетно функционисање омладине тако што сваког месеца регресира ђачке месечне карте за око 1200 ученика средњих школа.Сматрамо да је овај вид помоћи породицама које живе на подручју удаљених приградских насеља неопходан, јер се на овај начин растерећује њихов буџет, али и даје подстицај овим младим људима да наставе своје школовање и унапреде своје знање.“ – рекла је Оливера Лисица.

Од прошле године издваја се новац за поступак вантелесне оплодње где је Зрењанин први у Србији проширио права конкурисања паровима, али и регресира трошкове боравка и ужине у основној школи за треће и свако наредно дете у породици.

Што се тиче пројеката који одражавају стратешки правац развоја града, значајну пажњу посвећујемо финансијској подршци талентованим ученицима и студентима кроз доделу месечних стипендија.

„Врло је важно да младим људима пружимо помоћ, јер су они носиоци будућности и самим тим одговорни људи који ће свој град водити на поштен и квалитетан начин, што је један од приоритета наше странке.Осим овог вида подршке талентима, на основу појединачних захтева одобравају се и средства за стручно усавршавање и школовање. Решењем Градоначелника дата је материјална подршка најбољим студентима за реализацију одређених пројеката, као и подршка за школовање и усавршавање у иностранству. Такође, интезивно, радимо на развоју образовања и васпитања који су у складу са локалним, али и ширим потребама. Врло важно је напоменути да у циљу усклађивања плана уписа у средње школе са потребама привреде града успостављена је сарадња са свим заинтересованим субјектима: средњим школама, Националном службом за запошљавање, филијалом у Зрењанину, Регионалном привредном комором и Школском управом.Што значи да ће постојати утвђен план и програм по којем ће се уписивати и запошљавати млади у нашем граду.“ – рекла је градска функционерка и додала да ће се на овај начин допринети развоју њихових каријера, као и подстицају интернационалних размена ђака и студената.

Српска напредна странка има јасан циљ, а то је унапређење функционисање младих људи на подручју Зрењанина.Вођена демократским начелима Српској напредној странци је приоритет да наш град буде средина у којој ће младим људима бити омогућени квалитетно школовање, прилика да се запосле, унапреде своје каријере и остане да живе и доприносе функционисању Зрењанина.