Вести

Трећа фаза уређења центра

Дирекција као и до сада ради и радиће на побољшању услова живота становника на територији Града Зрењанина. Тренутно, Дирекција је ангажована на изградњи бициклистичке стазе у МЗ Граднулица, изградњи тротоара у улици Цара Душана, на изградњи фискултурне сале у Ечки; ради се реконструкција фонтане у центру града, којом ће коначно бити решено одливање воде. До сада је у више од двадесет улица добило асфалтну подлогу, а екипа је и даље ангажована на санацији оштећеног коловоза на територији Града Зрењанина.
Од већих и значајнијих пројеката које Дирекција планира у скорије време, издвојио бих планирани почетак радова на ИИИ фази уређења центра Града, где се планира поплочавање платоа од зграде Водоторња до Градске куће. Тендерска документација је у припреми и у току следеће недеље се очекује објављивање јавног позива за избор извођача радова.
Такође бих издвојио завршетак пројекта изградње ЛЕД расвете у Граду Зрењанину. Тренутно смо у преговорима са неколико компанија које су заинтересоване за јавно-приватно партнерство где би они били финансијери целокупног пројекта док би Град своју обавезу према њима измирио из саме уштеде ел.енергије на договорени период отплате. Реализацијом овог пројекта као и што је и споменуто знатно би се смањила потрошња енергије, и смањила би се и средства потребна за одржавање јавне расвете, јер је радни век ЛЕД лампе од два до три пута дужи од постојећих светиљки.
Поменуо бих овом приликом и почетак санације Багљашког канала, где се тренутно у првој фази ради ремонт црпних станица, а у ИИ фази, следеће године, измуљавање и зацевљење канала чиме би се решио дугогодишњи проблем и вратила његова првобитна намена.
Поред ових великих пројеката споменуо бих још неке које се налазе у програму Дирекције и који ће ове године кренути у реализацију а то су:
- Изградња два објекта предшколске установе у насељима Путниково и Багљаш и изградња фискултурне сале у насељеном месту Стајићево
- Изградња три кружне раскрснице
- Изградња бициклистичких стаза у за које постоје пројекти у улици Мајора Гавриловића, Мужљи, стаза Лазарево – Златица.