Вести

Стратегија Савета за младе Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратила чланица Савета за младе Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину и одборница у Скупштини града Зрењанина Данијела Тубин, која је говорила о Стратегији Савета за младе.

Предлог Националне стратегије за младе која обухвата период од 2015 до 2025. године недавно је представљен у Новом Саду, пред великим бројем представника различитих организација, удружења младих, студентских организација, ђачког парламента и Канцеларија за младе, у циљу ангажовања што већег броја омладине у процес доношења и спровођења стратегије.Национална стратегија за младе дефинише заједничке циљеве различитих друштвених актера који се директно или индиректно баве омладинском политиком, а у циљу унапређења положаја младих.

„Имајући ове чињенице у виду и то да су млади основ и стуб будућности, Савет за младе Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину, препознао је значај ове стратегије, али и то да омладина у нашем граду мора бити подједнако укључена у све друштвене области и локалне институције.
На тај начин им се обезбеђује стицање искуства који ће им помоћи у даљем раду и истовремено пружа прилика да дају значајан допринос у функционисању и политици различитих области попут: запошљавања, културе, просвете, спорта, економије, права, медицине, техничким наука и привреде.Српска напредна странка је политичка организација јасног демократског опредељења, чији је један од приоритета реализација стратегије за младе која за циљ има оснаживање како на личном тако и на друштвеном нивоу, али и подједнака права омладине у свим животним сегментима.“ – рекла је чланица Савета за младе Данијела Тубин.

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије, Вања Удовичић, је препознао значај ове стратегије из тог разлога, приликом његове посете Зрењанину биће му презентована стратегија Савета за младе Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину.Веома смо поносни што се за овај план интересују државни званичници, с тога можемо рећи да смо на правом путу да омладини у нашем граду обезбедимо адекватне услове за живот.

„Имамо јасан правац на путу ка бољој будућности чији су ослонац млади људи који себе виде као јасно дефинисане особе у друштвено-политичком животу, од ког не одустајемо.Ми желимо пристојан, модеран и по начелима Европе уређен град, са јасно дефинисаним плановима које ће омладина као носилац будућег времена изградити и реализовати.У то име Савет за младе Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину вас позива да подржите и пропратите низ следећих акција, предаваја и трибина чије теме ће бити подстицаји и јачање омладинске политике у нашем граду, а о којима ћете бити благовремено обавештени путем позива за медије.“ – изјавила је Данијела Тубин.

Нећемо дозволити да нам једини циљ буде одлазак из земље као што је то био случај ранијих година. Желимо да креирамо Зрењанин у ком ће млади имати прилику да се на адекватан начин образују, у коме се говори о благостању младих, њиховој безбедности, запошљавању, предузетништву, култури, креативности, али и да свако на свој начин допринесе унапређењу средине у којој живимо.