Вести

САЛАПУРА: УСКОРО ПОЧИЊУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИЈЕ, АСФАЛТИРАЊУ УЛИЦЕ И РЕКОНСТРУКЦИЈИ ОБЈЕКАТА ОД ЗНАЧАЈА У ЛАЗАРЕВУ

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, посетио је данас Лазарево, двадесету одредницу у оквиру другог циклуса активности “Да нам села буду ближа”.
Градоначелник је данашњи састанак оценио као конструктиван и као најзначајнију инвестицију у овом тренутку поменуо наставак радова на изградњи канализационе мреже у том селу.

- Радови се изводе у оквиру фазе 1, наредне године настављамо с фазом 2, које заједно чине прикључак на изграђени колектор, а у буџету су обезбеђена средства и за ову и за наредну годину. Очекује нас на пролеће наредне године асфалтирање Улице Алексе Бојовића, капитална инвестиција коју спроводимо у оквиру Уговора о јавно-приватном партнерству за асфалтирање на територији Града Зрењанина, а до краја године очекујемо да буде завршена и јавна набавка у вези са чишћењем дивље депоније на ободу села, укупне вредности 25 милиона динара. Већ у понедељак почињу радови на реконструкцији и адаптацији објекта у ком ће бити просторије за окупљање и активности удружења жена, пензионера, шахиста, а Лазарево је познато и по спортистима. Разговарао сам са Дуњом Сикимом, која се припрема за Светско првенство наредне године у Перуу, а увек се овде подсећамо и спортских величина и истакнутих спортиста попут Бјековића, Шаровића, Симанића, Сање Цвркоте, Дуње Рајић, остали нека ми не замере, јер их је много. Овде делује неколико спортских организација и клубова и оно што им недостаје јесте већа спортска сала, по стандардима за одржавање кошаркашких утакмица, о чему смо такође разговарали, али у овом моменту нема услова, пре свега финансијских, да се о томе нешто конкретније прича, што не значи да неће бити у наредном периоду - казао је градоначелник.

Председница Савета МЗ Лазарево Биљана Гузина истиче да је активност “Да нам села буду ближа” корисна за сва насељена места, јер се стиче увид у динамику неких радова и договора и да се могу планирати предстојеће инвестиције.

Опширније на:
https://www.zrenjanin.rs/.../aktivnost-da-nam-sela-budu...