Вести

РАЗВОЈ ГРАДА И ТРАНСПАРЕТНОСТ БУЏЕТА ЗА 2015. ГОДИНУ

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио градоначелник Чедомир Јањић који је говорио о предвиђеним инвестицијама, развоју града и буџету за 2015. годину.

„ На данашњој коференцији градоначелник је рекао да за град Зрењанин ова 2014. била успешна година, али и да планови за 2015. годину не одступају. Улажемо огроман труд и напор да наш град, по угледу на раније године, буде један од највећих индустријских центара на Балкану.Желимо да Зрењанин буде град који има луку, аеродром, универзитет и да буде повезан аутопутем не само с Београдом и Новим Садом, већ и са другим градовима.Приоритет су нам пројекти који су започети током ове године, међу којима су унапређење квалитета пијаће воде на територији Града Зрењанина, реконструкција водоводне и канализационе мреже, изградња регионалне депоније с рециклажним центром у Зрењанину, унапређење квалитета и капацитета индустријских и слободних зона, унапређење аграрне инфраструктуре и система одбране од елементарних непогода

Такође, изградња система за пречишћавање отпадних вода, рехабилитација, реконструкција и изградња локалних путева на територији Града Зрењанина, додатна улагања у пољопривреду, као и развој нових капацитета образовања и васпитања наших најмлађих суграђана.“ – истакао је Јањић и додао да ће се, као и до сада у духу Српске напредне странке наставити интензивне активности у циљу покретања привредног раста која ће нашим суграђанима обезбедити нова радна места.

„Од почетка 2014. године уложено око 800 милиона динара, који су, између осталог, инвестирани у уређење пешачке зоне,изградњу кружних раскрсница, наткривање пијаце у улици Југ Богдана, затим реконструкција јавног осветљења, уређење базена, изградња постројења соларних колектора,изградња два нова вртића, и многих других пројеката.Оно на шта ћемо обратити посебну пажњу јесте план и расподела буџета за 2015. годину, који ће бити потпуно транспарентан, то значи да ће грађани имати прилику да виде на који начин се расподељују средства из градског буџета, поготово када су у питању Месне заједнице у чије капиталне инвестиције је од почетка 2014. године уложено око 136 милиона динара.Ова средства су углавном уложена из самодоприноса и средстава развоја, од чега је за атарске путеве утрошено 100 милиона, а за одводњавање 30 милиона динара.Реалне процене су да током следеће године за различите потребе Месних заједница буде уложено преко 200 милиона динара.Током ове године захваљујући доброј комуникацији и координацији са грађанима добили смо тачну и прецизну слику онога у шта теба улагати.“ – рекао је Јањић.

Политика Српске напредне странке ослушкује потребе грађана, поготово када су у питању пројекти који омогућавају развој града и отварање нових радних места.Свакако да наши суграђани очекују од садашње власти да реши све проблеме који су се нагомилали током претходних година, управо из тог разлога остаћемо доследни принципима наше политике и на тај начин обезбедити грађанима Зрењанина адекватне услове за живот.