Вести

РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ ЗАВРШЕНИ У СТАЈИЋЕВУ, МУЖЉАНСКОЈ КОЛОНИЈИ, ПРЕДСТОЈЕ У ЧЕНТИ

Радовима на асфалтирању Улице др Радослава Панића у Перлезу, које је у петак обишао и градоначелник Симо Салапура, претходили су они у Стајићеву, где су путари били ангажовани у Улици Милинка Ђорђевића. У међувремену је, у дужини од близу 400 метара, извршена и рехабилитација Улице Ратка Павловића и њеног продужетка, Улице Руђера Бошковића, на територији градске месне заједнице “Сава Ковачевић”.

Посебно су новим асфалтом задовољни мештани Стајићева, с обзиром да Улица Милинка Ђорђевића, дужине једног километра, пресеца цело село кроз његов центар, води до локалног гробља, а у њој су смештени и најважнији месни објекти - школа, црква, месна заједница, ватрогасни дом...

Улица Ратка Павловића у насељу Нова мужљанска колонија спаја две главне саобраћајнице које воде ка купалишту Пескара - улице 9. маја и Мостарску и самим тим није ограничена кретањем кроз њу искључиво житеља те улице.

По завршетку радова у Перлезу, путари се селе у суседну Ченту, у којој ће нов асфалт добити Пупинова улица, као и деоница која ће повезати Пупинову и Улицу Милоша Црњанског, која је асфалтирана прошле године.

Сви наведени радови реализују се у оквиру Уговора о јавно-приватном партнерству за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре на територији града Зрењанина.

Извор:
https://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2023/07/radovi-na-asfaltiranju-zavrsen...