Вести

Припао нам је најтежи задатак, али и највећа част!

Влада Републике Србије у претходном периоду, односно у протекле две године, бележи добре резултате у области спољне политике, борбе против корупције и направила је велике кораке на путу ка ЕУ.
Свестан чињенице да много тога још треба мењати, па и свест, председник Српске напредне странке, Александар Вучић, је на седници Главног одбора затражио подршку за тешке реформе које се у Србији морају спровести. Само тако Србија може да избегне нпр. грчки сценарио. Рупа од 1,4 милијарде евра коју имамо, ако настави да се проширује, чека нас грчка судбина.
Вучић је рекао да очекује негодовање јер терет ће бити распоређен на све грађане земље где свакако спадају и политичари. Девизне дневнице и путовања по свету са којих се не доноси ништа корисно за Србију, могу да забораве. Могу да негодују, да стрепе од пада популарности, али Србија и сви грађани Србије су важнији од сваке странке и њених лидера.
Дакле, на новој влади је велика одговорност да предузме тешке мере као што је то у Немачкој урадио бивши канцелар Герхард Шредер. Он је најзаслужнији за све у чему данас ужива Ангела Меркел. Његова храборост да будућност државе стави испред партијских интереса чини Немачку оним што данас јесте.
Да закључим, нова влада ће бити запамћена по реформама, али тиме се прави темељ нормалне државе – истакао је на седници Главног одбора Српске напредне странке, Александар Вучић, председник, и подвукао да није спреман да подршку народа проћерда на свађу с политичким противницима.