Вести

ПРИКРИВЕНИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА АП ВОЈВОДИНЕ

На редовној конференцији за новинаре Српске напредне странке у Зрењанину, јавности се обратио Дарко Бађок, покрајински посланик.

„Осврнућу се на актуелну ситуацију у покрајинском парламенту. Српска напредна странка сматра да је тренутно стање у Скупштини АП Војводине неодрживо. За само два дана власт у АПВ је урадила ребаланс буџета и практично 100 милиона динара придодала буџетским резервама где ће имати искључиво право да располаже тим средствима на начин на који је то чинила и до сад, а подсетићу вас да сам за овом говорницом износио податке о опредељеним процентуалним износима за Зрењанин, где нам је у већини случајева припадала дебела нула. Нико није био упознат да се ребаланс ради, а начин на који је ово урађено само потврђује нашу забринутост да ће Бојан Пајтић и Драгослав Петровић поново неравномерно и политички мотивисано распоређивати средства. Нова Скупштинска већина овога пута потпомогнута СРС је 19. овог месеца направила потез који потврђује тврдњу Српске напредне странке да стојимо и тапкамо у месту и да је неопходна суштинска реконструкција без ДС и Пајтића.
Ми посланици Српске напредне странке заступајући интересе грађана који су нас бирали конструктивним опозиционим деловањем учествовали смо у писању Статута и учествовали у раду радне групе, али очигледно да деструктивна власт у Покрајини не жели наш допринос, па нека сада сами праве законе о финансирању и осталим надлежностима. Када знају за два дана ребаланс да напишу сигурно ће знати да напишу и законе.
Као што рекох на почетку стање у Покрајини је неодрживо, неопходна је права реконструкција или расписивање избора, овако више не може.“ – истакао је Бађок.