Вести

ПРЕКОМПОНОВАЊЕ ВЛАСТИ У ОПШТИНИ ЖИТИШТЕ

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио председник општине Житиште Митар Вучуревић који је говорио о прекомпоновању власти у овој општини.

“Током претходне недеље, на Седници Скупштине општине Житиште, након што је председник Скупштине констатовао да нема кворума, одборничка већина је сменила заменицу председника Скупштине, Јелену Сиј, чланицу Лиге социјалдемократа Војводине и на њено место поставила Филипа Јонела из Групе грађана.Након бројних потешкоћа у раду Скупштине општине Житиште 4. децембра 2014. године оформљена је нова већина од 16 одборника и то је чињенично стање.Нисмо више могли да дозволимо да због лоших односа, који су утемељени на личним интересима, испаштају грађани наше општине и то је разлог раскида коалиције са Демократском странком и Лигом социјалдемократа Војводине.Поднесен је захтев већине за смену председника СО Житиште, Драгана Миленковића, првог човека житиштанских демократа, јер нама није циљ увођење привремених мера, већ деблокада и функционисање институција које морају бити у служби грађана и привреде.” – истакао је Вучуревић и додао да нема времена за политичка спиновања и препуцавања, него се мора што пре усвојити буџет за 2015. годину који ће бити социјални и развојни.

Председник општине Житиште, између осталог, рекао је да пензионери очекују помоћ, ђаци месечне карте за превоз, али и да је преко потребно решавање проблема каналисања и стварања повољног привредног амбијента у периоду значајних привредних активности.

“Огроман број грађана подржава овај концепт, а ја сам уверен да ће нова одборничка већина на челу са Српском напредном странком довести до стабилизације политичке сцене, у циљу ефикасне локалне самоуправе.Они који желе да буду део тог тима, увек су добродишли.” – изјавио је Вучуревић.

Општину Житиште су задесили проблеми, услед финансијског краха компаније “Агрожив“ где је са територије ове општине 650 грађана остало без примања.

„Радници и представници ове фирме свакодневно бораве у згради Скупштине општине Житиште, учинићу све што је у мојој моћи и надлежности како бих помогао да се овај проблем реши што пре.Важно је рећи да је њима власник компаније, односно, Јавно предузеће „Србијагас“ обећао део неисплаћених зарада, с тога бих овом приликом замолио генералног директора овог предузећа, Душана Бајатовића, да се обрати радницима и пронађе начин како би се ова ситуација решила што пре.“ –истиче Вучуревић.

На основу информација да су непознати починиоци разбили стакло на кући покрајинског посланика Игора Салака, председник општине Житиште је рекао да очекује да надлежни органи ураде свој посао и што пре нађу починиоце.