Вести

Планови зрењанинског спорта у 2015. години

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратила чланица Градског већа задужена за области из спорта, функционисања младих и регионалне сарадње Златана Анкић која је говорила о плановима и пројектима зрењанинског спорта у 2015. години.

Функционерка Српске напредне странке је, између осталог, рекла да је претходна година била сјајна, али и да се нада да ће 2015. бити подједнако успешна.

„ Основни циљ нам је да током ове године добром стратегијом, прецизним планирањем, али и одличном организацијом спортских догађаја и манифестација наш град, али и зрењанински спорт представимо у најбољем светлу. Са великим поносом можемо рећи да трећу годину заредом у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије организујемо пројекат бесплатне “ Школице спорта” и на тај начин наше најмлађе суграђане учимо здравом начину живота, али засигурно градимо темеље одличних спортиста који ће представљати наш град на такмичењима највишег ранга.“ – рекла је чланица Градског већа Златана Анкић и додала да ће и ове године бити одржана школа пливања на градском базену, где ће имати прилику да се друже деца која живе у граду са малишанима који живе на територији приградских насеља.
Градска функционерка је рекла да ће заједно са секретаром Спортског савеза Симом Салапуром, обићи све предшколске установе које су изостале претходне године и учинити све како би боравак на базену обезбедили свим малишанима.

„Потрудићемо се да активирамо учешће и оних забавишта која се нису одазвали претходне године, јер нам је у циљу, како налаже и дух Српске напредне странке, да свој деци обезбедимо квалитетне услове за бављење спортом и на тај начин им обезбедимо правилан начин живота и развијемо спортски дух.Такође, један од приоритета нам је да и ове године организујемо турнир у одбојци на песку који сваке године окупи играче свих узраста, али и особе са посебним потребама које се такође баве овим спортом.Сведоци смо да сваке године у време трајања овог спортског догађаја наш центар града посети велики број суграђана и од тог стандарда нећемо одступати ни ове године.“– објаснила је Златана Анкић.

Да су спортисти наши најбољи амбасадори, потврђује и “Балканијада у џудоу” за коју смо потпуно сигурни да ће добром организацијом и гостопримством учинити да се наш град покаже у најбољем светлу.

„Оно на шта смо посебно поносни јесте пројекат Параолимпијског центра, на овај начин ћемо свим параолимпијцима из земље, али и особама са посебним потребама које се баве спортом, омогућити несметано бављење спортским активностима у простору који им је прилагођен.Прве радове на уређењу овог објекта можемо очекивати током ове године, а активно учешће у овом пројекту су узели како Влада Републике Србије тако и различите покрајинске институције.Битно је напоменути да поред параолимпијаца којима ће ово бити тренажни и такмичарски центар, сви наши суграђани ће моћи да уживају у новосаграђеном спортском драгуљу.

Зрењанин је познат као град спортова, а у прилог томе иде и чињеница да ће наш град бити богатији за голф терен који је према плановима и пројектима предвиђен да се гради на територији Месне заједнице Болница – Берберско, односно, у близини Игманске улице, што само говори да Град Зрењанин, на челу са Српском напредном странком, жели да нашим суграђанима обезбеди најбоље услове за бављење спортом.Исто тако не смемо изоставити врло битан спортски догађај, а то је финале КУП-а Србије за жене и кадетски турнир у кошарци на коме ће учестовати кадетска постава Реал Мадрида и још неколико клубова тог ранга.“ – рекла је функционерка Српске напредне странке.

Дакле, добићемо два нова објекта, по узору на велике спортске центре у којима ће генерације наших најмлађих суграђана градити себе, пре свега као здраве и способне људе, али и своју каријеру и самим тим представљати свој град у најбољем светлу.