Вести

Планови, пројекти и идеје у 2015. години

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић који је између осталог рекао да ће у 2015. години највећи приоритети бити смањење стопе незапослености, али и здрава пијаћа вода.

„Поред великих инфраструктурних пројеката које смо реализовали у претходној години нећемо одступати од планова које смо зацртали у будућности.Приоритет нам је да наш град добије луку, аеродром и универзитет, али и ауто-пут којим ће бити повезан са Новим Садом и Београдом.Приоритет у овој као и свакој наредној години биће смањење стопе незапослености.Циљ нам је да привучемо што већи број страних инвеститора, али и да привреднике на територији нашег града стимулишемо и на тај начин омогућимо отварање великог броја радних места.Свакако да наши суграђани очекују од садашње власти да реши све проблеме који су се нагомилали током претходних година, управо из тог разлога остаћемо доследни принципима наше политике и на тај начин обезбедити грађанима Зрењанина повољне услове за живот.“ – рекао је градоначелник Чедомир Јањић.

Функционер Српске напредне странке је изјавио да наши суграђани очекују од садашње власти да реши све проблеме који су се нагомилали током претходних година, остаћемо доследни принципима наше странке и обезбедити грађанима услове за нормалан живот, какав и зашлужују.

„Дали смо чврсто обећање да ће из чесми наших суграђана ове године потећи здрава пијаћа вода што ћемо и испунити.Иако код извесних људи постоји одређена доза задовољства када неки пројекат на кратко застане, али као што дух политике Српске напредне странке налаже, све круцијалне и важне инвестиције ћемо решити тако да нам интерес наших грађана буде на првом месту.То значи да ће Зрењанинци врло ускоро пити здраву пијаћу воду по минималној цени.“ – изјавио је Јањић и додао да ће посебна пажња бити усмерена на унапређење система за одбрану од елементарних непогода чиме би се у великој мери помогло овдашњим пољопривредницима.

Јањић је напоменуо да никако не смемо заборавити на започете пројекте које су од велике важности за функционисање града.

„Покретање капиталних инвестиција као што је реконструкција моста код фабрике тепиха су смо један од овогодишњих приоритета, поред тога изградња вртића у насељеним местима Багљаш и Болница Берберско, при чему ћемо посебан акценат ставити на безбедност наших најмлађих суграђана.Успели смо да поставимо адекватну сигнализацију на једној од најопаснијих раскрсница у Елемиру, како би безбедност деце и осталих мештана овог приградског насеља била на највишем нивоу.Дефинитивно је један од највећих пројеката споразум са Израелском компанијом “Авив” која ће у новосаграђеном тржном центру запослити око 450 Зрењанинаца. Што сматрамо веома великим успехом и такав тренд привредног раста и развоја ћемо неговати у наредном периоду.Сведоци смо великих радова у строгом центру града, већи део је завршен и велико ми је задовољство што могу да кажем да ће наш град имати центар по мери европских престоница, већ почетком маја ове године.Имамо изузетно богат културно-забавни програм, ове године ћемо уживати у новом издању центра града који ће обезбедити несметано организовање и функционисање ових манифестација.“ – рекао је градоначелник.

Градоначелник је изјавио да не смемо заборавити обилазницу помоћу које ће шири центар града бити растерећен транспортног саобраћаја.Битно је напоменути да је по први пут од 2008. године урађени значајни помак по питању обилазнице и да му је велико задовољство да је велики корак по овом питању урађен од како је на власти Српска напредна странка.

О томе да наш град и привреда иду узлазном путањом говори и податак да је Фајненшл Тајмс прогласио Слободну зону у Зрењанину једном од најатрактивнијих за инвестирање, што значи да се сав труд, упорност и залагање наше странке исплатило.

„ Лепа вест за све наше суграђане је да ускоро почиње реконструкција деонице Зрењанин-Жабаљ, тако да ће путници који путују у том правцу имати безбедну вожњу на сигурном путу.Вредност пројекта износи 550 милиона динара која ће бити обезбеђена из буџета Републике Србије, а радове ће изводити Јавно предузеће“ Путеви Србије“.Исто тако, сјајна вест је споразум са великом кинеском компанијом „ЦНЕЕЦ“, који је између осталог био тема разговора премијера Александра Вучића и кинеског премијера, што би значило да чинимо апсолутно све како би нашим суграђанима обезбедили нова радна места и адекватне услове за живот.“ – рекао је градоначелник.

Српска напредна странка ће се трудити да током наредних година одржи позитиван привредни раст и развој нашег града, јер су интерес и сигурност наших суграђана на првом месту.