Вести

Осврт на политичка догађања током 2014. године

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио председник Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину Горан Кнежевић који је свим грађанима општине Зрењанин пожелео срећне предстојеће божићне и новогодишње празнике, али и коментарисао догађаје на политичкој сцени током 2014. године.

Коментаришићу годину за нама Кнежевић је рекао да је неколико кључних догађаја обележило 2014. годину, међу којима су избори у марту месецу.

„ Били смо сведоци тога да је наша странка после само годину дана на власти расписала изборе и сматрам да је то био веома паметан потез, јер на тај начин нисмо хтели да привучемо још већи број присталица, него да са нашим истомишљеницима спремно уђемо у мере реформе које ће нам у 2015. години свакако донети боље услове.Циљ тих избора је да нашим млађим генерацијама обезбедимо боље услове за живот, што је и основа политике Српске напредне странке.“ - рекао је Кнежевић у обраћању медијима и додао да никако не смемо заборавити догађаје у Украјини и то колико нас је уздрмала ситуација са прекидом пројекта Јужног тока.

Председник Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину је изјавио да је посебно поносан на суграђане који су током мајских поплава помагали угроженим породицама широм земље, али и да се захваљује добровољцима који су ишли у Шабац како би град заштитили од непогоде.

„Када је у питању наш град, догодиле су се промене у локалној самоуправи, где је на место градоначелника постављен Чедомир Јањић, а на место његовог заменика Саша Сантовац.Потпуно сам уверен да ће они као градски челници учинити све како би наш град одлично функционисао и самим тим наши суграђани били задовољни“ – каже Кнежевић.

У свом обраћању високи функционер Српске напредне странке рекао је да је срећан што ће град Зрењанин коначно добити центар града какав заслужује, односно, по мери и квалитету великих европских престоница и да је сигуран да нас завршетак ових радова очекује већ половином маја следеће године.

Он је истакао да ће у 2015. години приоритет бити здрава пијаћа вода, која ће упркос обарању тендера током претходне седмице, потећи из славина наших грађана током следеће године.

„Решавање проблема здраве пијаће воде у Зрењанину један од главних приоритета.Сведоци смо онога што је задесило Ужице, да у року од неколико седмица добију пречишћену воду за коју се касније испоставило да је неисправна, ми не желимо такву ситуацију у нашем граду, због тога ћемо се потрудити да грађани у 2015. години пију здраву воду по одговарајућим стандардима.“ – рекао је Кнежевић.