Вести

Однос опозиције према Скупштини града Зрењанина

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратила одборница у Скупштини града Зрењанина, Божана Чешљарев, која је говорила о доласку домаћих и страних инвеститора, али и о односу опозиције према зрењанинској Скупштини.

У обраћању медијима одборница је рекла да према Пословнику Скупштине града Зрењанина у члану 122 јасно пише да се по хитном поступку може сазвати седница, односно, донети акт којим се регулишу питања и односи за чије уређивање постоји неодложна потреба.

„За непознавање Устава, закона и изношење опозиционог нестручног тумачења у јавност, познате су скупштинске казнене мере.Страшно је да опозиција не познаје основне ставке за нормално функционисање озбиљног органа попут Скупштине града.Крајње је нехумано што челници Демократске странке вређају начела родне равноправности за која се наводно залажу.Да Српска напредна странка, конкретно и конструктивно решава сва питања и проблеме који су од виталног значаја за бољи живот наших суграђана говоре неодложне и хитне седнице које су предуслов за решавање проблема незапослености и укључивање озбиљних инвеститора у привредни живот нашег града.
Владајућа већина ради енергично и конкретно, што се може видети кроз реализацију великих пројеката, док се опозициона страна понаша инертно, а у прилог томе говори њихово одсуство са седница.“ – истакла је Чешљарева.

Годинама понављају исто, тачније, неосновано критикују и ништа више од тога, што самим тим говори о њиховом односу према Скупштини града, али и према нашим суграђанима.

„Све је већа утакмица међу општинама у привлачењу инвеститора, сходно томе, потребно је константно осмишљавати погодности како би остали конкурентни.Зрењанинска локална самоуправа ће омогућити да инвеститор не чека дуже од предвиђеног времена, а од опозиције се само очекује да присуствује седницама, ми ћемо урадити сав посао, од њих тражимо да издвоје своје време за оно за шта их је народ бирао.“ – изјавила је одборница и додала да позитивни подаци о отварању више стотина нових радних места много говоре.

У претходном периоду потписани су уговори са многобројним компанијама које су отвориле или прошириле своје производне погоне на територији нашег града.Неки од њих су : Нафта индустрија Србије, Краун, Технострутуре, Екометал комерц, Фулгар, Алмекс, Агродукат, Еко градња, док се у наредном периоду очекује отварање више стотина радних места.

„ Опозициона страна Скупштине је одавно показала свој некооперативан начин рада и једино што им сада преостаје је да нас неосновано кртитикују, управо на тај начин испољавају своје незадовољство, јер више нису у сфери активног одлучивања и власти. Српска напредна странка је отворена за конструктивне идеје и озбиљне критике, али јој свакако нису потребне популистичке изјаве, неконструктивне критике, увреде и политиканство.Пошто Скупштину чине два дома, позициони и опозициони, било би политички коректно и делотворно да опозициони дом буде укључен у њен рад са конкретним предлозима који би донели бољитак свим нашим грађанима.“ – оценила је Чешљарева.

Данашња опозиција, а у претходним мандатима позиција, није учинила готово ништа за свој град и сада по принципу “напад је најбоља одбрана” на непримерен начин користи скупштинску говорницу.Конкретни потези владајуће већине, говоре о томе како се за кратко време могу постићи резултати који нашим грађанима обезбеђују боље услове за живот и рад у Зрењанину.