Вести

Најављено/испуњено - Акредитација Нафташког смера на Техничком факултету

Спроводећи политички програм СНС-е обезбедили смо у Зрењанину школовање за познатог послодавца, то ће омогућити најбољим ученицима из Средњобанатског управног округа и Србије да се школују у Зрењанину и да по завршетку школовања и студја остану у Зрењанину и да раде у једној од највећих светских компанија ''ГАСПРОМЊЕФТУ''.

Техничка школа, Висока школа струковних студија и Технички факултет ''Михајло Пупин'' постали су школски центар НИС-је Србије који представља 2% компаније ''Гаспромњефт''

1. Од 02.09.2013.године у Техничпој школи у Зрењанину стручно усавршавање и прекфалификацију за потребе Нафтне индустрије Србије зарвршило је 130 радника НИС-а,

2. Техничка школа у школској 2014/15 годину уписује једно одељење од 30 ученика на трогодишњем степену образовања ''Руковалаца постројења за добијање нафте и гаса'' – смер је акредитован,

3. Технички факултет ''Михајло Пупин'' у школској 2014/15 годину отвара нови смер за ''Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса'' и уписаће 50 студената од тога 20 студената биће на буџету – смер је акредитован.

Ученици и студенти школоваће се у најсавременијим лабораторијама и радионицама за практичну надставу које је опремила НИС-а Србије. Школоваће се по наставним програмима који су осавремењени и прилагођени потребама НИС-е.

Остварена је сарадња са универзитетом ''Гапромњефта'' у Ухти, република Коми у Руској федерацији на ком ''Гаспромњефт'' школује своје инжењере.

Предавачи на Техничком факултету ''Михајло Пупин'' биће и најеминентнији светски професори са универзитета из Ухте.

Акредитацијом Нафташког смера на Техничком факултету омогућили смо и студентима из других земања где '' Гаспромњефт '' има делове компаније да се школују у Зрењанину.