Вести

Квазиреконструкција покрајинске Владе

На редовној конференцији за новинаре ГО СНС у Зрењанину јавности се обратио др Предраг Матејин, шеф посланичке групе СНС у Скупштини АПВ.

"На седници Скупштине АПВ одржаној 03.11.2014. дошло је до квазиреконструкције Владе Бојана Пајтића. Квазиреконструкција је из разлога што ништа битно и добро за грађане Војводине неће произаћи из ове реконструкције. Демократска странка је на коленима са развезаним учкуром, док Лига Социјалдемократа Војводине обилато користи свој положај и уцењивачки капацитет.

Поменуте две странке имале су на последњим изборима укупно 10% подршке бирача, али захваљујући изборном систему и даље кроје судбине свих нас. Тргују мандатима, секретаријатима и јавним предузећима, и арче новац грађана Војводине. Свесни су да једино новцем свих нас на следећим изборима могу купити гласове осиромашених бирача у Војводини.

Постоје основане сумње да је истим тим новцем, дакле новцем грађана Војводине, Демократска странка купила шест посланика, који су на седници променили своје мишљење и отказали поверење својим матичним странкама. У тој групи су четири посланика НДС или СДСа, један посланик СРС, једна посланица ПСС Богољуба Карића, а пре месец дана приступила је ДСу и посланица Нове Србије. Овакав случај безочне трговине није забелезен је у историји парламентаризма у Србији.

Криза морала и савести која погубно делује на економске и политичке прилике у Војводини и целој Србији, мора се зауставити. Док највећи део савесних и патриотски опредељених грађана са разумевањем прихвата болне и непопуларне, али неопходне реформе и мере штедње, дотле за отуђену и однарођену покрајинску власт нема краја бахатом и расипничком понашању. Из све снаге се труде да материјални положај грађана Војводине додатно отежају и да за то окриве републичку Владу. Грађани знају да препознају коме је стало и ко је искрен у борби за опоравак наше привреде и економије, а ко своје личне интересе ставља испред интереса народа и државе.

Ипак, постоји нада. И поред безочне куповине посланика, покрајинска власт виси на танком концу, са тренутном превагом од три гласа, која у сваком моменту може да се уруши, чак и самим урушавањем Демократске странке и њених плаћеника.

Српска Напредна Странка у интересу свих грађана Војводине и будућих поколења, свим својим капацитетима ради на томе да у што скорије време дође до слома штеточинског и погубног деловања квазиреконструисане покрајинске власти." - истакао је Матејин.