Вести

Краткорочно vs. дугоророчно

Превремени покрајински избори или реконструкција власти у Војводину – дилема која заокупља пажњу медија, грађана и политичара, нарочито од марта месеца и завршетка избора за Републичку Скупштину.
Свима је јасно да СНС представља највећу политичку снагу у Србији, али неки то не желе да признају и прихвате. Не би био толики проблем што то не прихвата ДС, то је донекле разумљиво. Највећи проблем је што њени коалициони партнери на нивоу Покрајине Војводине, мислим ту на ЛСВ И СВМ, то одбијају да прихвате и настављају да пружају подршку ДС у Покрајини, која опстаје на власти и наставља да арчи новац грађана на исти, и још гори начин него што је то радила до сада.
Најаве скоре реконструкције покрајинске Владе, без уласка СНС у њу, представљају на први поглед само козметичке промене, али су у суштини веома опасан начин да се у наредном периоду омогући да до промена у Војводини уопште не дође, све до редовних избора након непуне две године. То није воља народа, то није оно што грађани Војводине желе и заслужују.
Грађани Војводине желе и заслужују нову покрајинску власт на челу са СНС која је на нивоу целе Републике показала да истински жели, зна и може да нашој земљи омогући излазак из дубоке кризе која је генерисана у претходних дванаест година власти ДС. Решавање проблема на Косову, коначно отварање врата Европске Уније за Србију, борба против корупције и криминала, борба за економски опоравак земље и избегавање банкрота до чије ивице смо доведени у претходном периоду.
СНС има јасан план за решавање нагомиланих проблема у Војводини. Озбиљно и одговорно је приступила изради и доношењу новог Статута покрајине. Гласала је за измене изборног система који је на претходним изборима омогућио ДС да са 22% гласова, овоји 50% мандата у Скупштини и 100% власти. Исто тако СНС једина има снаге и воље да донесе Закон о преносу надлежности и Закон о финансирању Покрајине. Једина има снагу и решеност да у Војводини заједно са републиком започне капиталне пројекте, инвестиције и запошљавање људи.
СНС се искрено нада да ће сви коначно схватити да им коалиција са ДС краткорочно представља интерес али дугорочно доноси лоше резултате. Зато позивамо све странке и појединце, који схватају да је стање у Војводини алармантно и да ће једино СНС у наредном периоду омогућити излазак из свеопште кризе, да нам се придруже у истинској реконструкцији власти у Покрајини и спречавање њене даље агоније и пропадања.