Вести

Када ће бити реализована јавна набавка за опрему болнице „Каменица II“ ?

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио посланик у Скупштини Аутономне покрајине Војводине Дарко Бађок који је говорио о дешавањима на покрајинском нивоу, али и о томе како садашња покрајинска власт злоупотребљава Скупштину Војводине у политичке сврхе.

Јучерашњој седници Скупштине Војводине присуствовала је делегација најразвијеније немачке савезне покрајине Баден Виртемберг, која спада у једну од најбогатијих европских регија. Међутим, уместо да њихова посета послужи да се стекну позитивна искуства и да се научи како да ухватимо корак са развијенијим друштвом, са ње су послате негативне поруке, критике и неосноване политичке оптужбе.

„Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић, искористио је присуство делегације из Немачке, да демонстрира своју политичку некултуру и оптужи Владу Републике Србије износећи бројне неистине у вези са слободом медија, људским правима, па чак и Жежељевим мостом.Очекивало се да ће Бојан Пајтић имати потребу да игнорише присуство гостију из Немачке, критикује, али и извести Скупштину Војводине шта се дешава са набавком опреме за“ Каменицу II“, али до тога није дошло.

Српска напредна странка пита председника Покрајинске владе да ли то што је јавна набавка заустављена по пети пут значи да је његова Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине неспособна да састави једну јавну набавку на коју се потенцијални понуђачи или грађански надзорници неће жалити? За то време, пацијенти који се лече од најтежих болети, због којих је Србија заузела прва места у Европи по броју смртности, чекају на своје лечење или га не дочекају.“ – рекао је покрајински посланик Дарко Бађок.

Српска напредна странка захтева од Бојана Пајтића да обавести све грађане када ће Покрајинска влада, на чијем је челу, успети да реализује ту јавну набавку и подсећа да је предлог наше странке да се утврди одговорност због пропуста у набавци опреме за „Каменицу II“ одбијен на једној од претходних седница Скупштине Војводине.

„Пето по реду заустављање те јавне набавке показује неопходност и хитност реализације предлога Српске напредне странке. До када ће због неспособности Покрајинске владе и њеног председника трпети грађани Србије?Због тога, Српска напредна странка тражи најхитније формирање радне групе Скупштине Војводине, у чијем ће раду учествовати представници свих странака, а која ће испитати због чега још увек није набављена опрема за Каменицу 2, ко је за то одговоран, да ли је та јавна набавка резервисана за неког посебног добављача и коме није важно здравље грађана. Колико година само траје покушај набавке акцелератора за Каменицу и колико пута је обаран тендер због неправилности и основане сумње у фаворизовање једног понуђача, а листа чекања пацијената за зрачење се не спушта испод хиљаду?
Колико људи уопште доживи да буде подвргнут терапији?“ – питао је Бађок и додао да је пето по реду заустављање те јавне набавке скандал и уједно позвао све странке да превазиђу дневно политиканство и ставе на прво место своје грађане.

Бојан Пајтић јуче није хтео да одговара на питања из свог дворишта, већ је злоупотребио Скупштину Војводине на свеопште изненађење.Наша странка тражи од њега да одговара пред посланицима Скупштине Војводине, грађанима и пред истражним органима.

„Лицемерје председника Демократске странке је овог пута кулминирало, зато сам сасвим сигуран да ће Српска напредна странка након предстојећих избора предводећи нову владу Војводине радити искључиво у интересу грађана.Неспособни морају бити смењени. Огрезли у криминал процесуирани. Равномеран развој покрајине, повезаност са развијеним светом и много уложеног рада покрајинске администрације, то је оно што ће бити обележје владавине Српске напредне странке.“ – казао је Бађок.

Сви који су на функцијама морају бити свесни преузете одговорности за управљање јавним пословима, потпуно смо сигурни да је наша странка спремна да преузме вођење покрајине Војводине.