Вести

Изградња Параолимпијског центра у Зрењанину

На редовној конференцији ГРО СНС у Зрењанину јавности се обратила Стојанка Лекић, Покрајинска посланица.
Један од главних стратешких, инфраструктурних приоритета у спорту ове и наредне године је завршетак пројекта и изградње Параолимпијског центра у Зрењанину.
Наиме, Удружење параплегичара је пре 3 године покренуло иницијативу да се Спортски центар Партизан поред аутобуске станице, који се последњих година слабо користи и углавном на њему имамо трошкове потребног текућег одржавања, реконструкцијом и изградњом преведе у параолимпијски центар.
Претходна власт није имала слуха за такав центар, а ми у СНС смо се потрудили да изнађемо решење за овај центар, с обзиром да у граду Зрењанину имамо спортисте са инвалидитетом, који су доносили медаље са међународних такмичења и који су учестовали на Параолимпијским играма.
Поред садашњих садржаја, стрелишта и терена за рукомет, кошарку, одбојку и фудбал, планира се и изградња атлетског стадиона, јер атлетика у Зрењанину својим резултатима заслужује такав објекат.
На 3 ха, колика је површина овог комплекса, планирана је изградња једног смештајног капацитета у виду хостела, чиме би се заокружила спортска понуда, коју Зрењанин жели да понуди како својим спортистима и суграђанима, тако и свима из окружења и региона.
Напоменућу да ће ово бити један од три оваква Параолимијска центра у Европи, да ће бити центар регионалног карактера, центар који сада има само трошкове а у будућности би нашем граду доносио приходе, јер би га користили спортисти из региона за припреме и тренажни процес.
Улагање у спортску инфраструктуру је један од приоритета локалне самоуправе, што је потврђено и на радном сасатанку, коме су присуствовали представници локалне самоуправе, људи који воде спорт у граду и свакако да уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, Атлетског савеза Србије имамо довољно капацитета да користимо програме прекограничне сарадње и параолимписки међународни фонд.