Вести

Имплементација политике Српске напредне странке у Зрењанину

На редовној конференцији ГРО СНС у Зрењанину јавности се обратиo Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина.
Српска напредна странка је носилац коалиционе власти у Зрењанину и као таква чини све да, као што то ради Александар Вучић за целу Србију,својим деловањем успешно преброди ове тешке тренутке за све нас, у којима смо се нашли, морам да истакнем, НЕ НАШОМ КРИВИЦОМ!
Као што сам говорио у извештају поводом сто дана функционисања Градске владе под мојим руководством, истичем и данас да ћемо у духу политике Српске напредне странке наставити интензивне активности у правцу привлачења страних и домаћих инвеститора у циљу покретања привредног раста која ће нашим грађанима омогућити неопходна радна места.
Подсећам - у току су преговори са италијанском фирмом СИТИП, Меморандум о сарадњи потписан је са кинеском компанијом ЦНЕЕЦ, турски инвеститор „Бегеј берет“ оживљава погоне фабрике чарапа „Ударник“, а врло брзо бићемо поносни што смо у Зрењанин довели прву ИТ компанију „Леви 9 глобал соурцинг Балкан“.
Свеобухватну политика Српске напредне странке препознаћете и у нашем односу према пољопривредницима, обезбедили смо средства за камате на субвенционисане кредите, обезбедили бесплатну анализу узорака земљишта...
Исказали смо одговорност и бригу за најмлађе у нашем граду,уложили смо максималну енергију да се вртић Алиса на Граднулици заврши након три године градње, наши најмлађи ученици су добили бесплатан школски прибор, обезбедили средства за едукацију деце у саобраћају,реновирали смо Пољопривредну школу. Желим да кажем да нам је брика за најмлађе на првом месту! Такође, морам да напоменем да је у оквиру пројекта „Образовањем до лакшег запошљавања-Е3“, из ИПА програма ЕУ,отворен Регионални едукативни центар-Банат, који ће систематски образовати одрасле у складу са потребама тржишта и послодаваца.
Наши суграђани од нас очекују да решимо све нагомилане проблеме из претходних година и ми ћемо пуним капацитетом радити на њиховом решавању. Свакако, један од највећих је проблем здраве пијаће воде, желим да кажем да су реална очекивања да 2015.године грађани Зрењанина пију здраву воду из граског водовода.
Остајемо доследни политици реформских промена, стварању најбољих услова за инвестирање , што ће довести до решавања најважнијег проблема данас, а то су нова радна места за младе кадрове !
Чедомир Јаниић, градоначелник Зрењанина