Вести

ГРАДУ ЗРЕЊАНИНУ УРУЧЕНА ЗНАЧАЈНА СРЕДСТВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА „СТРАТЕГИЈА ЗА МЛАДЕ СРЕДЊЕГ БАНАТА У ПЕРИОДУ ОД 2024-2030. ГОДИНЕ“

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек уручио је у Влади Србије уговоре укупне вредности 58,8 милиона динара представницима 23 града и општине, који су конкурисали за суфинансирање пројеката за реализацију израде развојних стратешких докумената регионалног развоја.

Међу тим градовима је и Зрењанин, а уговор је потписао градоначелник Симо Салапура.

Граду Зрењанину додељена су средства за суфинансирање пројекта „Стратегија за младе Средњег Баната за период од 2024-2030. године“ - који припада групи: секторске обласне или локалне стратегије из различитих области, у складу са Решењем о распореду и коришћењу средстава за суфинансирање израде развојних докумената регионалног развоја
Износ одобрених средстава за суфинансирање пројекта је 2, 2 милиона динара или 80 одсто од укупне вредности пројекта који износи 2.758.000 динара без ПДВ-а. Учешће корисника средстава је 551.600 динара, односно 20 одсто од укупне вредности пројекта без ПДВ-а.

Министар Ђерлек је подсетио на то да је претходних месеци доста рађено на потписивању уговора за реализацију развојних и инфраструктурних пројеката, чија је укупна вредности 240 милиона динара.

То су, како је објаснио, пројекти за путну, социјалну и комуналну инфраструктуру, али и пројекти из области културе, туризма и предузетништва, нарочито жена и младих.
- Са овим уговорима данас додељеним, потписали смо уговоре укупно вредне 299 милиона динара, напоменуо је министар, подсетивши и на то да је држава до сада пуно урадила на равномерном регионалном развоју, при чему је у претходних 10 година уложено 3.000 милијарди динара за те намене. Једном мудром и одговорном политиком успели смо да после толико времена смањимо тренд раста диспропорција, односно разлика између региона, што је огроман успех - закључио је Ђерлек.

Извор :

https://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2023/08/ministar-djerlek-urucio-ugovor...