Вести

ГРАДУ ЗРЕЊАНИНУ БЛИЗУ 1,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НАБАВКУ ПАКЕТА ХРАНЕ И ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ НАЈУГРОЖЕНИЈИХ

У складу са јавним позивима које је Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије расписао у протеклом периоду, а који се односе на доходовне активности намењене интерно расељеним лицима и избеглицама, као и на набавку хране за најугроженије породице избгелица и интерно расељених лица, Граду Зрењанину данас су, на свечаности у Палати “Србија” у Београду, додељена два уговора.

Уговоре је, у име Града Зрењанина, потписао заменик градоначелника Саша Сантовац, а уручила их је помоћница Комесарке за избеглице и миграције Душица Поповић.
Граду Зрењанину, по основу конкурса за добијање средстава за набавку пакета хране за породице избеглица и интерно расељених лица, као и по основу конкурса за доделу средстава намењених економском оснаживању избеглица, овом приликом укупно је опредељено 1.448.000,00 динара - од стране комесаријата издвојено је 1,125 милиона за економско оснаживање и 198 хиљада за набавку хране, док ће Град помоћи сопственим буџетским средствима у износу од 125.000,00 динара. Под економским оснаживањем подразумева се прибављање мањих пољопривредних машина и опреме, основног стада за започињање пољопривредне делатности или алата и опреме за обављање занатских услуга.

Појединачни износ наменских средстава крајњим корисницима по првом уговору не може бити већи од 250.000,00 дин, а по другом од 6.000,00 динара.

Oпширније на:
https://www.zrenjanin.rs/.../gradu-zrenjaninu-dodeljena...