Вести

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗРЕЊАНИНА: ДО САДА КУПЉЕНО 56 КУЋА НА ОСНОВУ КОНКУРСА МИНИСТАРСТВА ЗА БРИГУ О СЕЛУ

Градоначелник Симо Салапура јуче је у Градској кући потписао још један уговор о додели сеоских кућа за породице, на основу конкурса Министарства за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом у свим крајевима Србије.

Захваљујући овом конкурсу до сада је купљено 56 кућа на територији града Зрењанина, при чему је последња купљена у Лукићеву.

Приликом потписивања градоначелник је рекао да села која припадају Граду Зрењанину су све више привлачна за куповину кућа.

„ Бело Блато се до сада показало као најатрактивније за насељавање, јер је највише кућа у овој акцији купљено управо у том селу. Куповина сеоских кућа једна је у низу мера које имају за циљ оживљавање села. До сада сам се уверио да постоје бројни млади брачни парови који су заинтересовани за останак на селу, кроз актуелну кампању „Да нам села буду ближа“, коју спроводим са својим сарадницима. Град Зрењанин ће наставити да кроз мере подршке пољопривреди, било да је реч о набавци пластеничке опреме, органској производњи, или подршци у пчеларству, додатно да помогне да њихов живот на селу буде још бољи“, поручио је градоначелник Симо Салапура.

Градоначелник је такође додао да Град Зрењанин брине о малим срединама и да ће улагања током наредног периода бити још већа.

Опширније на:
https://vojvodinauzivo.rs/gradonacelnik-zrenjanina.../