Вести

Грађани Србије су у недељу поручили коме верују

Грађани Србије су у недељу, 16. марта искористили своје грађанско и уставно право и изашли на биралишта. Гласање је прошло достојанствено, без инцидената, уз неколицину сумњи које су уобичајене за такав чин; то су наводна кршења изборне тишине или куповина гласова.
На нивоу Србије, излазност је 53%, што значи да је гласало преко три и по милиона грађана. Српска напредна странка је апсолутни победник са 48,3%. У АП Војводини СНС је освојила 46,3% а у Зрењанину 49,8%.
Цензус су прешле четири странке. Испод цензуса су ДСС, УРС и ЛДП. Све што о томе могу рећи, јесте да жањете само оно што сте и сејали. Грађани Србије су овим послали јасну поруку о томе коме верују а коме не.
У нашем Зрењанину, од седамдесет бирачких одбора, у шездесет пет убедљива је победа СНС, у четири то је СВМ и у једном НДС. Обзиром на чињеницу да СНС има девет пута више гласова од ДС (26141:2821 – бр.гласова), време је да Бојан Пајтић да оставку. Покрајинска власт је изгубила легитимитет и под хитно нам требају и покрајински избори.
Када је реч о Средњобанатском округу, резултати Српске напредне странке су следећи: Нова Црња 31%, Нови Бечеј 47,5%, Житиште 39% и Сечањ 57%.
Дакле, указано нам је велико поверење, тиме и велика обавеза. Након формирања владе, за сваку грешку спремни смо да одговарамо а ви, представници медија у име народа нас критикујте, али исто тако и не заборавите и да нас похвалите за све добро.