Вести

Годишњица Владе Републике Србије

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратила посланица у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине, Стојанка Лекић, која је говорила о годишњици и раду Владе Републике Србије.

Влада на челу са премијером Александром Вучићем преузела је велику одговорност, онако како то чине у најуређенијим земљама у свету.Влада је показала степен озбиљности, посвећености и одговорности, што није био случај са претходном влашћу.Србија је заузела јасну позицију на европском путу, уз поштовање и одржавање пријатељских односа са Русијом.

„Енергија и снага коју испољава премијер Александар Вучић, се највише огледа у борби против корупције и криминала, али и увођењу реда и закона у земљи.Дугорочне инвестиције су једини начин да се у потпуности поврати економска снага Србије, што ће довести до нових радних места у Србији.Влада је у претходних годину дана рада успела да обезбеди јефтиније лекове у довољним количинама, а започето је унапређење здравства, које ће се интензивирати у наредном периоду.

Наплата ПДВ-а у априлу је већа него у истом месецу у 2014. године.Дефицит на крају априла је дупло мањи у односу на претходна очекивања и договор са Међународним Монетарним Фондом.Када је реч о образовању, премијер је истакао да је оно саставни део напретка сваке земље и најавио да ће борба за бољу просвету и образовање бити нешто најважније за Србију у периоду од 2015 до 2017 године.“ – изјавила је посланица Стојанка Лекић.

Влада је за ових годину дана тешко, али марљиво радила 24 часа дневно и на тај начин успела да смањи незапосленост, да покрене снажне полуге за економски преображај, али и доведе земљу у ред.

„Као покрајинска посланица осврнућу се на рад Покрајинске владе и указати на њихову неспособност и бахатост. Наиме, јуче је на 41. Седници Скупштине Аутономне Покрајине Војводине донета Одлука о новом задужењу у износу од 2,08 милијарди динара за опрему болничког комплекса Каменица II, која се гради од 2008. године.Процењена вредност је била 16 милијарди, да би данас премашила 30 милијарди.После Развојне банке, Тесла банке, Фонда за капитална улагања, Пајтићева влада прави нове дубиозе и грађане Војводине додатно и беспотребно задужује.Све ово указује на чињеницу да су покрајински избори неминовни.Без обзира што се Пајтићева Влада грчевито бори за власт, Српска напредна странка се припрема за изборе у Војводини, на које ће изаћи са новом политичком и економском платформом.“ – рекла је покрајинска посланица.

Циљ Српске напредне странке је избор оних људи који ће почети нову политику, поготово на економском плану, који ће промовисати политику убрзаног економског развоја.

Градски одбор Српске напредне странке у Зрењанину свим суграђанима честитам Први мај, Међународни празник рада, уз обећање да ћемо у напредном периоду наставити са довођењем инвеститора, а самим тим и отварањем нових радних места.