Вести

Дешавања на покрајинском нивоу

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио потпредседник Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину и шеф посланичког клуба Српске напредне странке у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине, Предраг Матејин, који је говорио о дешавањима на покрајинском нивоу.

Коментаришићу дешавања на претходној покрајинској седници на којој су тема били симболи Аутономне Покрајине Војводине рекао је да је недопустиво да посланици Демократске странке на крајње некоректан начин, у последњем моменту, одустану да подрже ранији договор о традиционалним симболома АП Војводине, чиме је грубо нарушен интегритет покрајинске Скупштине.

„Традиционални симболи Војводине, српска застава и грб, нису само одбачени него, погажени, као и принципи договора, консензуса и добре воље да се стање у покрајини стабилизује и доведе у ред, онако како је то Устав Србије и Статут покрајине предвидео.Демократска странка не жели јавно да призна да је основни разлог не прихватања традиционалних симбола АПВ њена антисрпска и аутономашка политика и зато је у последњем моменту одустала од договора о симболима.“ – изјавио је покрајински посланик Предраг Матејин.
Да би прикрила основни разлог негласања за симболе, Демократска странка је навела незадовољство у вези са иницијативом Српске напредне странке да се на наредној седници Скупштине расправља о малверзацијама и нарушавању јавног здравља у Покрајини, због кашњења у изградњи Каменице ИИ.

„Пројекат изградње Каменице ИИ започет је 2008. и требао је бити стављен у функцију 2010.године. Вредност целокупног пројекта је била од 16 до 18 милиона евра, а сада достиже цену од преко 30 милиона евра.У периоду од 5 година кашњења, најтежи болесници у Покрајини Војводини, као и они који су оболели од карцинома, умиру на листама чекања.Већина умире пре него што стигне на ред за зрачење.Српска напредна странка тражи да се утврди одговорност за све оне који су својим чињењем или не чињењем угрозили здравље људи у АПВ, да се испуни статутарна обавеза и традиционални српски симболи, грб и застава,али и да се упоредно користе са досадашњим симболима АП Војводине, а то и једно и друго смета Бојану Пајтићу и ДС.“ – рекао је Матејин.

Сада је потпуно јасно да се највећи проблеми Војводине могу решити једино променом актуелне, злонамерне, антисрпски оријентисане и корумпиране власти Демократске странке и њених савезника.