Вести

ДАНИЈЕЛА ТУБИН - МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ АИДС-А И ПЛАНОВИ СНС ОМЛАДИНЕ

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратила одборница у Скупштини Града Зрењанина и чланица председништва Омладине Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину Данијела Тубин која је говорила о обележавању Светског дана борбе против АИДС-а и плановима Омладине Српске напредне странке у 2015. години.

Одборница је рекла да је трбина која је одржана 1.децембра у просторијама Градског одбора Српске напредне странке, чија тема је било репродуктивно здравље младих особа, веома корисно, јер је на овај начин нашим млађим суграђани омогућено да се едукују и реше своје недоумице и дилеме.

„Предавање о превенцији, ризицима и проблемима са којима се суочавају особе заражене ХИВ вирусом присутним омладинцима су презентовале докторке Љиљана Коложвари, Биљана Обрадовић и Жанка Субић које су између осталог изнеле податке о броју заражених на територији Средњобанатског округа, али и објасниле да се анонимно тестирање може обавити свакодневно у Заводу за јавно здравље у Зрењанину.Нажалост, ни нашу земљу није заобишла ова опака болест, а од 1985. године од када је регистрован први случај заражен ХИВ вирусом, статистички подаци говоре да је у посматраном периоду, закључно са 27. новембром 2014. године, у Војводини регистрован укупно 431 случај.“ – рекла је одбориница Данијела Тубин.

У Средњобанатском округу регистровано је 18 ХИВ позитивних особа, од чега је осам преминуло, али исто тако се не сме занемарити чињеница да су у последње две године на територији нашег округа регистрована два случаја особа која су инфицирана овим вирусом.

Овај вирус представља глобални проблем и врло је важно на време едуковати млађе генерације о ризичном понашању која за последицу има обољење од ове опаке болести.

„Омладина Српске напредне странке је препознала значај оваквих радионица и трибина и из тог разлога организовала јавно предавање на ком су омладинци имали прилику да чују све о превентивним мерама.Оваква врста отворене презентације је добра прилка да се реше све недоумице и дилеме младих људи о полно преносивим болестима, управо из тог разлога Омладина Српске напредне странке жели да пошаље јасну поруку да „чувајући себе, чувамо и оне које волимо“.У духу досадашње политике Омладине Српске напредне странке трудићемо се да на најбољи и најефикаснији начин апелујемо на наше младе суграђане да чувају своје здравље, јер су управо они носиоци будућности за коју се залаже наша странка.“ – истакла је Данијела и додала да ће Омладина Српске напредне странке и у наредној 2015. години спроводити акције како би се наши суграђани на адекватан начин едуковали о овим и сличним темама.

Планови Омладине Српске напредне странке у 2015. години јесу наставак развоја идентитета младих који кроз тимски рад и позитивну енергију постављају темеље бољој будућности нашег града и заједнице.Отварамо врата за различите културне вредности, разумевање, толеранцију, сагледавање проблема младих и њихово решавање јер је циљ стварања здравог окружења за живот свих нас.