Вести

Буди бржа! - Европска недеља превенције рака грлића материце

Акција Уније жена Српске напредне странке - Зрењанин

Од 19-25. јануара обележена је ВИИИ европска недеља превенције рака грлића материце, са циљем подизања нивоа знања о раку грлића материце и његовој превенцији, као и мотивисању становништва за учешће у активностима које имају за циљ смањење обољевања и умирања од рака.

Стојанка Лекић, покрајинска посланица је испред Уније жена СНС Зрењанин покренула иницијативу за активно учешће у овој кампањи.

Чланице странке су испред просторија странке, делиле едукативно-промотивни материал и пружале информацију о значају коришћења доступних превентивних прегледа

У суботу 25.01.2014. у просторијама Српске напредне странке - Зрењанин, одржана је трибина посвећена превенцији рака грлића материце на којој је говорила др Гордана Марковић, специјалиста гинелологије и акушерства.

Ова трибина представља наставак активности које су се одржавале у склопу Европске недеље превенције рака грлића материце, под називом "Буди бржа!".
Трибину су отвориле Стојанка Лекић, покрајинска посланица и Попов Ержебет, координаторка женске одборничке мреже.

Трибина је изазвала велико интересовање жена које су имале прилику да чују бројне савете о унапређењу репродуктивног здравља жене, раној дијагностици и раном лечењу болести као и рехабилитацији.