Вести

Балканско првенство у џудоу за јуниоре и спорт у Зрењанину

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио тренер Омладинског џудо клуба „Пролетер МД“ Никола Саватовић, који је говорио о Балканском првенству у џудоу за јуниоре и спорту у Зрењанину.

Зрењанин ће у периоду од 19. до 21. јуна бити домаћин Балканског првенства у џудоу за јуниоре, у историји џудо спорта ово је прво Балканско такмичење у нашем граду.

„Поред домаће репрезентације, свој долазак је најавило укупно 8 репрезентација, међу којима су Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, Румунија, Бугарска, Грчка, Турска и Албанија.Очекује се долазак и учешће преко 250 врхунских спортиста са територије целог Балкана што говори о томе да ће град на Бегеју бити центар овог борилачког спорта. Битно је напоменути да нашу репрезетацију чине 40 такмичара и тренера, међу којима ће бити Зрењанинци Анита Сакал и Душан Сарић, прваци државе у својим категоријама.“- рекао је дугогодишњи спортиста Никола Саватовић.

Мечеви ће се одржавати у Кристалној дворани, а организатори овог такмичења су Град Зрењанин, Џудо клуб „Пролетер“ и Џудо савез Србије.

„Основни циљ нам је да добром стратегијом, прецизним планирањем, али и одличном организацијом спортских догађаја и манифестација привучемо што већи број спортиста у наш град и самим тим зрењанински спорт представимо у најбољем светлу. Врло је важно да је Град Зрењанин, на челу са Српском напредном странком, препознао значај оваквог догађаја за наше суграђане, спортске раднике, али и за младе људе који се баве џудом.Имамо високо позициониране спортисте којима треба обезбедити адекватне услове, али и такмичења врхунског квалитета попут овог.“ – оценио је Саватовић и додао да имајући у виду претходна искуства у организацији такмичења, не сумња да ће Балканијада у џудоу бити беспрекорно организована, али и то да ће се наш град представити у најбољем могућем светлу.