Вести

Актуелни радови у центру града

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој су се јавности обратили директор Јавног предузећа „Дирекција за уређење и изградњу града Зрењанина“ Горан Краварушић и директор Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Горан Тајдић који су говорили о актуелним радовима у центру града.

У току су припремни радови на партерном уређењу Трга Слободе, од Гимназијске улице до Буковчеве палате, где су претходно урађене инсталације, рекао је Горан Краварушић, директор ЈП Дирекција за изградњу и уређење града Зрењанина.

Краварушић је образложио да радови обухватају уклањање асфалта уз зграду водоторња, полагање каблова за нову уличну расвету и изливање темеља за канделабере, односно нову расвету.

„ По завршетку земљаних радова, следи постављање гранитних плоча на овом потезу, а посао ће бити завршен до краја 2014. године.Након завршетка јавне набавке, изабрано је 5 извођача, од којих је носилац радова “Шљункара д.о.о” из Зрењанина. Уговор са свим извођачима је склопљен 20. октобра 2014. године и његова укупна вредност износи 142 милиона динараТоком наредног периода уз синхронизован рад са Јавним комуналним предузећем “Водовод и канализација” радиће се на уређивању Трга Слободе према Градској кући, у склопу којег је планирано измештање црпне станице која се налази у непосредној близини јарбола, али и постављање нове и модерније расвете.Поред градилишта у центру града ради се и на рехабилитацији пута у улици “9. мај” где су радови, након завршене јавне набавке, поверени фирмама ДОО “Пут Инвест” из Сремске Каменице и ДОО “Пут Инвест” из Бачког Петровца“. – истакао је Краварушић и додао да је уговором одређено да се поред санирања асфалта у овој улици уради одговарајућа банкина и хоризонтална сигнализација, чија је укупна инвестициона вредност 17 милиона динара.

Директор „Дирекције за изградњу и уређење града Зрењанина“ је нагласио да је интерес и безбедност суграђана на првом месту.

„Имајући у виду важност ове инвестиције за град, наше предузеће ће уложити сву снагу и напор да радови буду завршени у предвиђеном року, односно, до 15. маја 2015. године.Битно је напоменути да смо на градилишту поставили одговарајућу заштитну ограду и на тај начин омогућили несметано кретање наших суграђана у пешачкој зони.Такође, дежурне екипе контролишу и чувају градилиште у ноћним часовима, током радних дана, али и викендом.Поред ових радова у наредном периоду у плану је асфлатирање улица Јожефа Атиле и Сремске у Мужљи.Захваљујем се грађанима на стрпљењу и толеранцији, јер једино заједничким снагама можемо учинити да наш центар добије изглед какав заслужује, мерен по квалитетима европских градова“. – додао је директор Горан Краварушић.

Директор Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Горан Тајдић је нагласио да је важно да обе фирме координисано раде, јер није могуће урадити поплочавање без претходно урађене реконструкције цевовода.

„ Због радова на цевоводу затворен је потез од Малог моста до платоа испред Градске куће и он представља први део који ради Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“, односно, потисни цевовод који ће ићи од магистрале до Малог моста.Следеће недеље се очекује асфалтирање тог дела, тако да ће грађани који су користили алтернативне правце моћи да користе ове саобраћајнице.Такође, наставља се друга фаза изградње потисног цевовода од платоа испред Градске куће до угла Петефијеве и улице Слободана Бурсаћа.У овом делу ће се истовремено радити реконструкција водоводне мреже.Овом инвестицијом вишегодишњи проблем ширења непријатних мириса центром града ће бити решен.“ – рекао је Тајдић.