Вести

Актуелна дешавања у општини Житиште

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио председник Општинског одбора Српске напредне странке у Житишту, Митар Вучуревић, који је између осталог говорио о манипулацијама Демократске странке у вези са изградњом фискултурне сале у насељеном месту Банатско Карађорђево, али и најавио манифестацију „У срцу Баната- пиле фест“.

„Локална самоуправа у Житишту је у претходном периоду врло вредно, напорно и поштено радила како би својим суграђанима обезбедила адекватне услове за живот. Желим да овом приликом укажем на врхунско лицемерје Демократске странке, која је врло важан пројекат „Изградње фискултурне сале са пратећим садржајима“ у основној школи „Никола Тесла“ у Банатском Карађорђеву, представила као свој велики успех.Наиме, основна школа више од 10 године има за циљ реализацију пројекта изградње сале у овом месту, јер је све до сада у употреби модификована учионица.

Међутим, све неопходне дозволе прикупљене су тек онда када је на власт дошла Српска напредна странка и тек тада су одобрена средства у износу од 66.659.051,68 динара путем Јавног конкурса за финансирање и суфинасирање пројеката у области развоја спорта, на који је општина Житиште конкурисала Управи за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине у име основне школе „Никола Тесла“.“- објаснио је Вучуревић.

Састанку, који је био посвећен овом пројекту, поред директора Управе за капитална улагања Небојше Маленковића, присуствовали су и функционери Демократске странке, при чему треба имати у виду да ја, као одговорно лице, нисам ни био позван. Снимак овог састанка је накнадно прослеђен локалним медијима. Очигледно је да и поред осмишљеног маркетинга Демократска странка последњим атомима снаге жели да себи припише успех који није остварен њиховом заслугом.

„ Ми смо поред пројекта изградње фискултурне сале конкурисали и са пројектом изградње Етнографског музеја у Торку.Пошто је пројекат везан за румунску заједницу са територије наше општине, позвао сам председника Националног савета Румуна, Данијела Петровића и на његов предлог за координатора пројекта испред локалне самоуправе именовао Виорела Гереуа.Пројекат није одобрен, од стране Управе за капитална улагања, јер је питање координатора био проблем.Такође, поједини функционери Демократске странке су утицали на то да и
Основна школа у Торди не добије средства за фискултурну салу у Торди.“- рекао је председник општине Житиште.

Општински одбор Српске напредне странке у Житишту сматра да овакво понашање није прихватљиво.Нужно је правилно сагледавање ствари и догађаја, односно тачно дефинисање пројекта, а оно гласи! Салу у Банатском Карађорђеву граде становници Републике Србије, плаћајући самодоприносе и порез. И потпуно је бесмислено да Демократска странка на тај новац гледа као на свој.

„ Нама не представља проблем што се њихови функционери свакодневно сликају, као што то ради Бојан Пајтић, који позира на разним градилиштима.. Није проблем ни ако желе да позирају у Житишту, јер нам је првенствено битно да се пројекат реализује и да и деца и сви становници овог дела општине добију оно што заслужују.Такође, ово је прилика да вам саопштим да су при крају и радови реконструкције Дома културе, за шта је утрошено 17 милиона динара, при чему се опет Демократска странка хвали да је то заслуга Владе Војводине. Истина је да су донирали свега три милиона динара.“ – казао је председник Општинског одбора Српске напредне странке у Житишту.

Манифестација „У срцу Баната- пиле фест“ , ове године ће се одржати 3,4 и 5. јула. Циљ манифестације је промоција живинарства, која је упркос лошем вођењу општине од стране претходне власти, ипак успела да се одржи. Овогодишњи програм ће бити веома богат културним, спортским, рекреативним и забавним садржајем, а не смемо заборавити ни традиционално печење кајгане од 1009 јаја.

„Хтео бих још да напоменем да је емисија „Панорама општине Житиште“ није репрезент локалне самоуправе у Житишту, која је приватно удружење.Председник тог удружења је Бојан Марчета , иза којег стоји Демократска странка.Зато је врло битно напоменути да се ограђујемо од садржаја који емитује овај медиј.“ – изјавио је Вучуревић.

Општински одбор Српске напредне странке у Житишту неће дозволити да наша општина пропада. Наш циљ је опоравак нашег места, оживљавање овог дела Баната и пружање добрих услова инвеститорима, а то наравно подразумева отварање нових радних места.