Вести

Активности и функционисање Српске напредне странке

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратила портпаролка зрењанинског одбора Српске напредне странке Вања Лучић која говорила о активностима и функционисању Српске напредне странке.

У обраћању медијима саопштила је две битне информације, од којих се прва односи на протекле изборе за Савете и Надзорне одборе у Месним заједницама на подручју Зрењанина.

„Током претходног викенда, односно 22. фебруара, спроведени су избори за Савете и Надзорне одборе у Месним заједницама на територији Зрењанина.Иако то нису страначки избори, већина кандидата су чланови политичких партија и имају њихову подршку.Самим тим они представљају политичко такмичење на локалном нивоу.Српска напредна странка је убедљиво победила, освојивши више од 80 посто мандата у Саветима и Надзорним одборима.У прилог томе говори чињеница да смо у Месним заједницама попут Болнице-Берберско, Соња Маринковић, Елемир и Лазарево освојили апсолутну победу.“ – рекла је портпаролка Вања Лучић.

На републичком нивоу Влада Републике Србије спроводи тешке и болне реформе и зато је оваква подршка знак да смо на добром путу и да очекујемо боља времена.

„Највећи губитак на овим изборима је имала Демократска странка, која је од подршке током 2011. године, где је на изборима у Месним заједницама освојила 68 процената, сада спала на испод 7 процената.Ово представља праву меру и оцену како и на који начин су спроводили своју политику.“- каже чланица медија тима Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину Вања Лучић.

Последњи је тренутак да Бојан Пајтић и његов режим напусте политичку сцену и препусте своје место уређенијим, енергичнијим и способнијим.

„Друга веома битна информација су унутарстраначки избори који су расписани и одржаваће се од 15. марта до 15. маја ове године.Избори се спроводе у Месним, Општинским и Градским одборима, такође, до измена ће доћи и у Главном одбору Српске напредне странке.Ово је прилика и шанса да добијемо нову снагу, елан и енергију и самим тим испунимо обећања дата грађанима.“ – истакла је Вања Лучић и додала да се захваљује свим члановима и симпатизерима на указаној подршци и поверењу коју Градски одбор Српске напредне странке у Зрењанину неће изневерити.