Вести

Адекватна здравствена заштита за све

На редовној конференцији ГРО СНС у Зрењанину јавности се обратио Миодраг Субић, в.д. директора Дома здравља Зрењанин.

Поштовани, обраћам Вам се испред Дома здравља Зрењанин, где сам на функцију вршиоца дужности постављен 27.06. ове године.

Српска напредна странка је преузела обавезу и одговорност вођења Дома здравља. По преузимању ове установе утврдили смо проблеме, направили стратегију и започели са решавањем.

Мишљења сам да је садашњи министар здравља др Златибор Лончар, препознао организационе и кадровске проблеме у свим здраственим установама у Србији, што се види и по низу активности које су већ предузете од стране Министарства, а управо су то и наши проблеми.

Дом здравља суочава се са недостатком медицинских кадрова тј. ЛЕКАРА, што се осети у отежаном функционисању здравствених амбуланти како на селу, тако у граду. Код нас је овај проблем поготово изражен због велког броја насељених места. Претходне недеље контактирано је Министарство здравља, и предочени су уочени кадровски проблеми. Током јучерашњег дана добили смо допис из Министарства о неопходним кадровима. За нас су то ЛЕКАРИ, и ја се надам да ће тај проблем ускоро бити решен.

Разумевање у погледу овог проблема имамо и од стране нашег оснивача Града Зрењанина. Наша сарадња је изузетна. Омогућили су да наш Дом здравља у Служби хитне медицинске помоћи има један од најсавременијих возних паркова.

Поред већ набављена 4 возила, у предстојећем периоду биће обезбеђена и 4 возила за траспорт пацијената.

У циљу приближавања услуга лабораторије нашим пацијентима, поготову из насељених места, у наредном периоду имплементираће се Е-ЛАБ., што једноставно значи да ће пацијенту када се извади крв, резултати анализе крви, бити прослеђени електронским путем до изабраног лекара у току дана.

Добијена је донација савременог апарата за лабораторијске анализе.

Обезбеђене су униформе за све запослене у Служби хитне медицинске помоћи.

Након дуго година, у наредном периоду биће обновљна и стоматолошка опрема.

Здрав човек има много жеља, а болестан једну; ми смо ту да испунимо ту једну жељу, а то је да сваки грађанин има пружену адекватну здравствену заштиту у Дому здравља !