Представљен савет за заштиту животне средине

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио председник Савета за заштиту животне средине, Игор Виријевић, који је говорио о новоформираном тиму који ће се бавити питањима из ове области.

Савет за заштиту животне средине Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину чине специјализовани људи који желе значајно да побољшају и унапреде степен заштите животне средине у нашем граду, што је уједно и основни циљ.Остварена је одлична сарадња са Градском управом града Зрењанина, Скупштином града, јавним предузећима и невладиним сектором, што је веома битно у реализацији свих будућих пројеката.

„Савет за заштиту животне у сарадњи са локалним институцијама, али и невладиним сектором, предузимаће све неопходне кораке за очување и унапређење животне средине.Циљ овог савета је такође, очување воде и ваздуха и спречавање стварања дивљих депонија, како у граду тако и у насељеним местима.Најважнији пројекат града Зрењанина, после постројења за пречишћавање здраве пијаће воде која је у завршној фази, биће и пречистач отпадних вода.На нашу велику радост чланови савета већ сада активно учествују у исходовању неопходне документације да тај пројекат постане реалност.

Веома важан пројекат са којим ћемо се ухватити у коштац је заштита квалитета ваздуха.Свесни смо проблема непријатних мириса који се шире из јужног дела града.Инсистираћемо да се у том делу града постави ново мониторинг место за континуирану контролу издувних гасова и отпадних пара, које угрожавају становништво.“ – објаснио је Виријевић

Сходно томе, акција садње дрвећа биће одржана у петак, 09. октобра са почетком у 16 часова у парку код шећеране, при чему ће сваки члан савета за заштиту животне посадити по једну садницу јаблана и тиме дати свој мали допринос унапређењу животне средине и обележити званичан почетак рада савета.