Вести

ЗA РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ЧЕТИРИ ЗРЕЊАНИНСКА НАСЕЉА НАМЕЊЕНО 425 МИЛИОНА ДИНАРА

У циљу обнове и унапређења водоводне инфраструктуре у граду обезбеђена су средства, од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, за постављање 17 мерних места у оквиру градске водоводне мреже и реконструкцију исте у четири градска насеља, Мала Америка, Центар, део Шумице и Карађорђев трг. Канцеларија за управљање јавним улагањима је определила средства у износу од 425 милиона динара, наводи се у саопштењу ЈКП „Водовод и канализација“ Зрењанин.

Поменута градска насеља са насељем Руже Шулман, где је већ извршена замена 2,5 километара мреже, чине пројекат Прве фазе реконструкције водоводне мреже у граду током које ће бити замењено око 19 километара примарне водоводне мреже и још око 4 километара водоводних прикључака.

Први корак у унапређењу водоводне инфраструктуре је изградња 17 мерних места на водоводној мрежи, која за циљ има формирање телеметријског система водоводне мреже јер се истим стварају услови да се мерењем количине протока евидентирају технички губици воде у појединим зонама града и на тај начин планирају даље реконструкције водоводне мреже како би ти губици били елиминисани.

Смањењем техничких губитака повећава се количина расположиве воде у систему, што посредно утиче и на притисак воде у мрежи.

Опширније на :
http://www.vikzr.rs/izgradnja-mernih-mesta-i-rekonstrukcija-vodovodne-mr...