Вести

КНЕЖЕВИЋ : ДОЛАЗАК НОВОГ КИНЕСКОГ ИНВЕСТИТОРА, ПОСАО ЗА 101 РАДНИКА

Министар привреде Горан Кнежевић је, након данашњег потписивања Меморандумa о разумевању, између Министарства привреде Србије, Града Зрењанина и кинеске компаније “Шандонг Јангу Хуатај хемикл”које је уприличено у Градској кући, рекао да је веома задовољан јер у Зрењанин долази још један снажан инвеститор који ће отворити нова радна места.

„Велика ми је част што сам учесник потписивања меморандума са компанијом „Хуатаи“ о инвестицији вредној 30 до 40 милиона евра. То ће значити даљи развој Зрењанина, веће плате и стандард нашим грађанима. У време када сам био градоначелник, са овог истог места најавио сам да ће Зрењанин бити сјајно место за инвестиције и да ће сви Зрењанинци, који буду желели, имати посао за коју годину. Данас и овом инвестицијом и свим активностима локалне самоуправе, све смо ближи том циљу и презадовољан сам тиме“ – истакао је Кнежевић.

Ова кинеска компанија се бави производњом синтетичког каучука за гумарску индустрију, али у већем обиму и по најсавременијој иновативној технологији. Вредност пројекта је 30 милиона евра, запослиће 101 радника, док је очекивана годишња продаја процењена на 40 милиона евра.